Vickelbyponny

Kval för småtjejerna

I dags var det årsdebut på travbanan för alla våra ponnyer. Montró, Jarita och Starlight kvalade. Triztan,
Primona och Monita gick lopp. Alla skötte sig bra med varierat resultat. Monita och Primona gick för första
gången med ny balans och det verkade fungera bra. Det är kul att säsongen har dragit igång igen och det
ska bli så spännande att se småflickornas första starter! Annars flyter allting på bra. Lasse tränar på för fullt
och har gått några intervalljobb. Ska rikta in oss på att försöka starta i slutet av maj om det finns något bra
lopp. Han stortrivs ihop med "sina" ponnyer, då speciellt Monita.

Först ut i kvalet var MontróTejas Jaritaoch Ängdalas Starlight. Alla klarade sina tider och skötte sig utmärkt. Starlight som var snabbast i kvalet (2.06,0) drog iväg och tog ledningen tätt föjd utav de andra starthästarna. Därefter följde en bestämd Montró som tyckte att hon självklart skulle springa ihop med starthästarna. Hon kom i mål med en sluttid på 2.27,7. Jarita skötte sig även hon utmärkt, men tog det lilla lugna varvet runt. Hon var ganska rejält dövad eftersom hon har varit ganska så ljudkänslig, så hon hörde inte riktingt Lovisas drivningar utan lattjade mest runt och kom i mål på 2.54,6.

 
 

I lopp 2 var det dags för Triztan och Fanny att visa upp sig. De startade på 80 m tillägg och tyvärr var det ett ganska tråkigt penning-lopp och han stod väldigt hårt inne. Han sprang på bra den första 500 metrarna men tröttnade ganska snart när han märkte att han inte hade någon vinst-chans. Han vart ändå första utan pengar på tiden 2.12,1.

 

Lopp 7 var det dags för Triztan igen, den här gången med Malena i sulkyn, då Fanny skulle köra Primona Triztan stod den här gången på start (1640) och Primona hade 60 meters tillägg. Triztan skötte sig bra till en början och försökte hänga på den snabbt gående Solos Harry Boy, men efter ca 600 meter var nästan hela klungan ikapp och han tröttnade. Primona hade lite problem med galopperna så hon var också en bit bak. Ingen utav dem gick några supertider, men fick en ganska bra genomkörare till kommande tävlingar.

 

Tillsist i dagens 9:onde lopp var det dags för Monita Hon gick ut i dagens snabblopp, 1640 bilstart, med konkurrenter som Gumino, Tyson II och Lexius. Hon försökte som vanligt att ta starten, men eftersom det var tänkt att hon skulle göra ett lungt lopp lugnade Malena ner henne och la henne invändigt i rygg på Alva Race. Medans de andra hästarna slogs om placeringarna fick Monita, som nu lugnat ner sig betydligt, traska på i sitt eget tempo. I på upploppet ville Monita lägga på spurten, men eftersom hon hade öppnat varvet på ca 1.51 vågade inte Malena låta henne göra det, utan höll tillbaka henne och då blev Monita arg och lade på en galopp i ren protest. Malena fick iallafall ner henne och hon joggade in sista biten och kom i mål på 1.53,0 och inte det minsta trött!

 

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress