Vickelbyponny

Äntligen seger för Fanny och Primona

Så äntligen kom då den så hett efterlängtade segern för Primona och Fanny. I ett lopp där det handicapades efter antal segrar lyckades Primona komma först över mållinjen. Och som hon sprang! Hon var heltaggad hela dagen och hade visat under den senaste veckorna att nu var hon sugen på att tävla igen. Då Fanny lindade hennes ben på morgonen stog hon och darrade av iver. På Solvalla sedan kunde hon knappt stå still hon som annars är hur cool som helst. I loppet sedan sprang hon klockrent. Hon tog ut stegen rejält och såg riktigt grym ut då hon bet ifrån om någon skulle försöka spring fortare än hon. På upploppet kände Fanny att hon hade hur mycket som helst i tömmarna men ville köra lite på säkerhet så segermarginalen var väl inte enorm men denna gången var den till Primonas fördel. Ett snyggt täcke fick hon också som dessutom var blått, Primonas färger.

 
Film på Primonas lopp:
 
 
Tyvärr är det dåligt ljud på filmen
Resultat från Monté-SM

Monté-SM gick väl för Monitas del inte alls som vi hoppades. Hon blev diskad igen men trots det var Malena nöjd med henne för hon var verkligen snabb mellan galopperna. Lite besviken blev nog Malena men strax efter loppet började hon redan se fram emot Guldstoet. Vi får hoppas hon är med där och kämpar om en bra placering och ev ett rekord under 1.50. På söndagen kommer hon dessutom att tillsammans med Montró starta på Östanåkra om allt går vägen.

Referat: Monté-SM för Monita. Efter att ha krånglat i starten kom hon till slut iväg ocg tog ifatt klungan och gick direkt upp på en tredje plats. Utgångshastigheten för ledarna var ursinnig, 1.41 första 500m och Monita var inte så långt bak. En tid långt under 1.50 hade säkert. Strax därpå kom Pralinus och Lexius uppoch pressade Monita till en kort galopp och gick om. Efter ytterligare en galopp 600m kvar gick även Iva Roll om Monita. In på upploppet var Monita på en klar sjätteplats och var varken hotad eller kunde hota någon. Men hon var ordentligt trött efter den hårda öppningen och det lösa underlaget (som passade henne dåligt) och c:a 120 m från mål fick hon sin tredje galopp och blev diskad. Trots att Malena försökta rida på säkerhet i slutet snubblade Monita till och tog två galoppsprång och saken var klar. Tredje starten i Monté-SM slutade återigen med en diskning. Hon kom i mål på en tid runt 1.54.
I shettismontén startade Madicken. Som vanligt visade hon att monté det är något hon gillar. Efter att tagit ledningen i starten kunde hon tryggt lägga sig på en tredje plats under störe delen av loppet. Efter två små galopper blev hon upphunnen av Sting som hon sedan hängde på och även kunde utmana på slutet. Madicken kom i mål som fyra med blev placerad som trea då tvåan i loppet, Gläntans Domino, diskades för galopper. Ett nytt fint montérekord blev det på tiden 2.34,9. Underbara lilla Madicken. Du överraskar alltid då det är Monté-SM. Denna vecka är också sista veckan som Malena står som ägare till Madicken. Nästa vecka ägs hon av Therese Burman och hennes dotter Hannah en bit utanför Romme. Vi kommer sakna henne mycket.

Monitas Monté SM-lopp:

Monté´-SM-start på söndag

Nu har Mad Max kommit igång igen. Efter några lopp där han inte ville springa har han under Åbys dubbeltravs dagar tagit 2 stycken andraplaceringar. Visserligen blev det inga nya rekord men det räckte ändå till dessa placeringar. Segraren i båda loppen var inte mycket att göra åt och Max kunde enkelt hålla de övriga bakom sig. Grattis Felicia! Nu ska du se att han snart fattat detta med trav.
På lördag startar Fanny och Primona på Solvalla efter en längre tids uppehåll. Det har varit svårt att hitta passande proppar men nu verkar dom komma. Primona var ute och tränade idag och var piggare än någonsin. En annan som var ovanligt pigg var Monita som för första gången i sitt liv började tokbocka av glädje då de kom ut på ett fält för att få galoppera lite. Hoppas denna glädje ger resultat på söndag då hon startar på Monté-SM på Gävle. Hon har ju inget vidare resultat från sina tidigare starter i just Monté-SM så det kan ju bara bli bättre.