Vickelbyponny

Tävling på Kalmar

Nu är sommaren verkligen här och även värmen. 31 grader var det i skuggan idag och det är inta mycket man orkar göra. I Söndags var Malena nere i Kalmar igen och den här gången var Montró och Monita med. Montró var med i ett lopp som hon vann mycket enkelt på 2.13,9. Hon var inte ens svettig när hon kom imål trots 30 grader i skuggan.
Desstå svettigare var Monita som kom imål som två efter Ramona Ernst på nytt rekord. 1.50,0. Nu bara måste hon spränga 1.50-gränsen. Vi har väntat så länge på det. I montén gick det sämre då hon blev diskad för galopper men hon är förlåten då hennes hovar var ordentligt utslitna av banan.(Hon gick barfota i båda loppen). I vilket fall var Malena nöjd med sina ponnysars resultat.

 
sl380478
 
I måndags var Malena med och red i ett V65-lopp. Det var första gången montén gick på V65. Tyvärr var hästen rätt dålig och trots att hon red helt perfekt, efter instruktionerna, så var motståndet alldeles för hårt för den här hästen. Men det var ändå roligt att få vara med i premiären. På kvällen visades loppet på TV:n. Jättekul.

I onsdags fyllde Malena 22 år och vi firade henne, som så många gånger förr, på sjön. Hon fick även höra sång från alla som var med på Jajjas läger på Sundbyholm den här veckan. Naturligtvis blev det mycket bad också denna dag.
Även Filippa badade (länge) och vågade hoppa från bryggan rätt ut i vattnet. I alla fall en gång, för lite läskigt var det.
Framöver kommer Malena att starta i monté på Mantorp på söndag, köra Trashcan i ett lärlingslopp på Sundbyholm på onsdag och på torsdag startar Malena och Lasse i ett lärlingslopp (trav) på Solvalla. De är nervöst så det förslår. Han är naturligtvis sämst av alla i startfälltet men skulle han kunna springa som han annars gör med Malena, är det inte omöjligt att han för lite pengar i alla fall. Och det är vi JÄTTENÖJDA med. Vi håller tummarna och hoppas.
Naturligtvis åker en liten fanclub med till "Valla" och hejjar på honom.

Grattis Lovisa

I lördags tävlade vår stalltjej, Lovisa Backman, i sulky för första gången. Det gjorde hon med sin egen ponny
Tejas Jarita. Och det gick jättebra. De kom tvåa på tiden 2.40 och "Jarre" sprang hur coolt som helst. Tänk att
denna så fega ponny nu har blivit så cool och tuff. Måste berömma Lovisa som, trots att hon bara längtat till
vansinne efter denna dag, ändå har lyssnat på oss och tagit det lugnt och det visade sig vara rätta melodin för
både kusk och ponny. Stort grattis till dina framgångar.
Här hemma tränar alla hästar på och det ser fint ut. Nästa start är planerad och hoppas nu bara att de kommer
med och att loppen blir av. Det var rätt länge sedan vi kom ut med våra hästar.
Primona verkar dräktig och går omkring och myser och kan verkligen inte busa längre. Hon är SÅÅÅÅÅÅÅ dräktig, tycker hon. 

 
Mycket har hänt...

Mycket har hänt sedan senast det skrevs här. 
I vilket fall har nu äntligen "Lasse" startat i monté tillsammans med Malena. Efter att ha blivit påriden (igen!) lyckades Lasse ändå ta ifatt klungan och komma in som god 5:a på nytt montérekord. Malena var jättenöjd för han sprang verkligen bra.
I slutet av juni såldes Triztan till Finland. Det gick så fort att vi knapp hann att reagera. Han kommer till ett tvillingpar som ska turas om att köra honom. Resan hade gått bra och han var även lugn då han kom fram till de nya ägarna. Vi önskar de nya ägarna lycka till med honom och hoppas de får det bra tillsammans. Vi saknar honom jättemycket. Även Madicken är på väg att bli såld. En familj i Gagnef har haft henne på prov och har nu beslutat sig för att köpa henne. Hon kommer att bo i närheten av sin son Mad Max. Madicken och hennes nya lilla ryttare har redan slagit alla med häpnad genom att i ett galopplöp under en bygdetravdag vunnit med hela 250 m på en tid på 1.16 på 1000m distans. Imponerande av denna lilla ponny. Det finns många russ osm inte springer lika fort som hon. Nästa mål är att kvala in till monté-SM, men då får Felicia (Mad Max matte) rida då Madickens nya matte, Hannah, inte har åldern inne ännu. Vi håller tummarna naturligtvis.
Montró och Monita har varit på Drop-In-utställing på Sundbyholm och där gick det över förväntan. Monita fick
41 poäng, något hon inte fått sedan hon var 3 år. Montró var inte mycket sämre. Hon fick 40 poäng med plus bakom. Vi var alla jättenöjda.
Lika nöjda var vi kanske inte efter premieringen i Julita då hon "bara" fick 38 poäng. Kurt Larsson, som var
domare, tyckte att hon verkade hårt driven för att springa fort i travet och slog ner kanska hårt på henne.
Nu blev hon ju klass I i alla fall och tack vare tidigare resultat GI värderad, men visst känns det konstigt att
få 2 poäng (lite drygt) mindre än man fått veckan innan. Som plåster på såren fick hon ändå tillräckligt med
poäng för att få Svenska ponnyavelsförbundets prestationspris (Tid under 2.20 i trav som 3-åring och
minst 38 poäng på premiering). Så man ska nog inte gräva ner sig för att man får en motgång, även
om just denna gång kändes lite extra.