Vickelbyponny

Allroundtävlingar.

I helgen tävlades det igen men denna gång i ridgrenar. Ett slags allroundmästerskap fast med enbart ridgrenar. Då dagen var över hade tjejerna lyckats placera sig 2:a och 3:a totalt och de hade haft en rolig men jobbig dag. Malena gillade de hemmagjorda rosetterna skarp. Dessa fick man i de enskilda grenarna medans totalplaceringen gav köpta rosetter och pokaler. Lovisa skulle rida Monita i galopp för första gången och Monita var verkligen på uruselt humör. Hon bråkade mest hela tiden och Lovisa var gråtfärdig. Tillslut kom de i alla fall iväd och efter loppet, som Monita vann, strålade Lovisa av lycka. Det hade varit jätteroligt att rida galoppen på Monita. Primona är ju säkerheten själv och uppförde sig verkligen som en dam. Inget stress där inte. Lugnt och fint genomförde hon grenarna och grejade t.o.m. en seger i bruksridning. Tyvärr var hon lika lugn i galoppen vilken gjorde att hon kom näst sist. Fanny får väl träna henne mer på stubbåkrarna i höst. För hon är ganska snabb när hon vill. Hon är inte alls långt efter Monita då.
På söndag åker vi på Kriteriet med Montró och Jarita. Det ska bli kul då det är första gången för oss alla. Om Montró håller sig i trav ska hon kunna placera sig men vad hon är på för humör vet man aldrig. Däremot vet man att hon tycker det är kul. Hon verkligen längtar ut när man går förbi henne i hagen. Malena har fått ytterligare en träningsnarkoman att ta hand om. Jarre är ju också med och med tanke på hur treåringar är kan hon om det vill sig också lyckas riktigt bra. I vilket fall tycker båda tjejerna att det ska bli kul att få vara med.
Nu i veckan kommer Lasse och Hia att flytta in i stallet. Anna bestämde sig för att ha kvar honom hos oss så att
Malena kan fortsätta med hans inkörning. Dessutom passar det bra med sällskap till Lasse. Ingen annan av våra
ponnyer vill ju stå i stall.

          
 
 
 
 
Fanny och Primonas andra årsseger tillsammans

I lördags var Fanny och Primona ute på tävlingar igen. Denna gång gick de ut i två lopp och även Jarita var med
i ett lopp. Först ut var Primona som gjorde ett bra lopp och kom 5:a. Därefter var Jarita och Lovisa ute i ett lopp
och blev första oplacerade men med ett nytt prydligt rekord. Sen kom Primonas andra lopp som vi hoppades
mycket på. Ett varv från mål såg det riktigt illa ut då hon var nästan 100 m efter ledaren. 500 m kvar var hon fortfarande mer än 60 m bakom ledaren. Då började vi hoppas på en tredjeplats i alla fall. Då verkade Primona
bestämma sig för att springa. Sista 500 gick strax under 2 minuter och sista 200 m gick på c.a 1.55-1.56. Hon sprang som tokig och lyckades vinna med en längd igen. Så var det dags för tårar igen. Fanny grät bara lite denna gång men Anna grät dessto mer. Äntligen fick hon se sin älskade Primona vinna live för första gången. Man kan förstå att det kändes skönt för Anna. Denna gång fick Primona ett gult täcke.
Lilla Max var ute i ett lopp också och kom tvåa på nytt rekord. Han är så underbart söt när han springer och
jag undrar när han förstår att man kan springa fort hela tiden. Charmig är han i alla fall.
På lördag ska Primona och Monita på en ponnytävling utanför Borlänge. En tävling liknande Allroundmästerskapen fast endast med ridgrenar. Det ska bli kul att få göra annat än att åka på ponnytrav och utställningar.
Malena har nu också fått klart med att få hyra stallet så Lasse och Monita kommer att flytta in där efter helgen.
Sen kommer även Hia att flytta efter helgen till stuteri TEJA. Vore roligt om någon ville låna honom till ponnytrav
framöver då vi tror att han skulle kunna bli riktigt bra. Men det visar väl sig. Hans inkörning har gått över förväntan nu på slutet och även om han inte är helt klar med sin inkörning så är han nu fullt körbar. Det är lite finslipning som saknas bara.

  
 
 
Primonas lopp:
 
 
Blandade resultat - Ömsom vin, ömsom vatten

I helgen som var drog Malena till Färjestad för att starta Monita och Montró. Båda såg ut att ha mycket bra chanser i sina lopp men båda slutade med diskningar. Montró var först ut och tog ledningen snabbt trots 40 m tillägg. Redan i första kurvan var hon i en betryggande ledning. Redan under första varvet drog hon på sig två galopper men ledde fortfarande in på upploppet då en 2.04-ponny kom ifatt henne. Montró höll emot bra och den andra fick en galopp vilket gjorde att Montró behöll sin ledning men fick tyvärr en sista galopp c:a 40m före målgång. Hon ledde då klart.
Hon var duktig men orutinen gjorde att hon galopperade. I Monitas lopp, som var ett autolopp, hade hon spår 2 och kunde därför snabbt ta hand om ledningen. Malena tyckte hon verkade snubbla till lite väl ofta under loppet och vid första passeringen vid mål kom första galoppen. Hon ledde fortfarande men blev passerad efter andra galoppen som kom 600 m kvar. Monita tog nu i för kung och fosterland och var uppe för att gå ut och om ledaren i sista kurvan då hon snubblade till igen och fick sin tredje galopp. Loppet gick i 1.46-1.47 tempo och efter loppet såg vi förklaringen till Monitas galopper. Båda hennes boots var fulla med hål efter bakskornas broddar. Hon hade helt enkelt fastnat med broddarna i bootsen. Inte konstigt att hon fick galopper. Till nästa start ska vi pröva ballskydd i stället och hoppas att detta är reseptet. Malena var i vilket fall jättenöjd med båda två. På hemvägen skrattade vi åt varandra. Så här nöjda har vi aldrig varit efter två diskningar samma dag. Men man kan inte annat än att vara nöjd efter två så fina kämpar insatser.
Dagen efter åkte vi till Skansen på Guldruss. Där fanns som vanligt massor med snygga russ. I Monitas klass var de bara tre stycken men Monita visade upp sin bästa sida och blev tvåa på 41 poäng. Hon fick mycket beröm för sina fina ben och välmarkerade ledgångar samt sin fina trav. Det var nästan att vi trodde att hon skulle få 9 även på detta. Montró gick 4:a på 40 poäng och fick fina omdömen. Dock märktes det på både Monita och Montró att de tävlat dagen innan men det gjorde inte så mycket när de ändå fick så fina omdömen. Jarita fick också 40 poäng och gick sexa i ringen. Best In Show blev Silverboy.

 
 

Tros lopp på Färjestad c:a 5 minuter in i filmen kommer hennes lopp: