Vickelbyponny

Trojka kommer hit i sommar!

Nu är det i alla fall klart att Trojka Viking kommer hit. Efter lite telefonturer fick vi tillslut veta att Trojka kommer till oss i juni. Vi blev jätteglada då vi så gärna skulle vilja ha en till fölis efter honom. Han börjar ju bli lite till åren så det är bäst att passa på. Speciellt viktigt känns det nu när Fridhems Jonatan har lämnat avelsverksamheten. Alla som missat honom de senaste åren borde rimligtvis inte göra om samma misstag med Trojka. Han är en minst lika god förvärvare som sin far så man får hoppas på att han får fler ston i sommar. Det är han verkligen värd. Fast ska vi vara egoístiska vill vi ju att han allra helst får en fin fölis med Monita.
Lilla Hia har nu fått skor på sig. Tyvärr blev det bara fram då vi inte hittade några mindre skor. Det är ett elände att hitta skor till ponnysar och ännu värre till små ponnysar. Tyvärr är det bara asfaltsvägarna som är isfria så vi får köra honom ganska lugnt just nu.
Flisan har fått följa med på en runda igen men den här gången gjorde det ont i fötterna så vi fick ta en kortare runda än det var tänkt från början. Annnars tycker hon det är jätteroligt att få lämna hagen, precis som de stora tjejerna. Träns och sele är inga problem alls att ha på henne, bara man mutar henne lite med godis då bettet ska in i munnen.

trojka3armontro 3 år copy

Nu är vi igång igen med träningen

Nu har träningen kommit igång ordentligt för hästarna. Förra söndagen var Malena och Lasse på Gunnarskäl och fick en lektion i centrerad ridning. Dessutom fick han igår gå ett ganska hårt banjobb då det just nu är ont om montélopp för Lasse. Malena red honom på fulldistans på strax under 1.19,5 vilket är snabbare än han gick i senaste travloppet. Han gick på 1.20 första 1000m och strax under 1.19 sista varvet. Banan var urusel. Så lös att t.o.m. Lasse (som är så travsäker i monté) blev rullig. Hur de andra hästarna gick på banan var lika skrämmande. Har nog alldrig sett så många galopperande och orenttravande hästar på så kort tid. Vi var där i knappt en timme och det såg hur illa ut som helst. Jag är övertygad att även dessa hästar springer både snyggt och bra annars. Därför Malena jättenöjd med Lasse som förmodligen får gå ett licenslopp med Fanny på torsdag.
Hia har både ridits, körts och gått på släp denna vecka. Att gå på släp är nog det tråkigaste Hia vet men ibland kan det faktiskt vara bra också. Det håller i och för sig inte Hia med om.
Men någon som tycker det är jättekul är Flisan. Hon var ute idag och det gick alldeles för långsamt tyckte hon. Hon drog i grimskaftet och ville fram till Mille som drog vagnen som båda Ann och Malena satt i.
Övriga hästar, Montró, Monita och Primona pinnade på bra som vanligt. I helgen har Malena hjälpt Fanny med Primona då Erik och hon har varit på en minisemester i London i 4 dagar. Primona var otroligt travsäker och snabb idag då hon fick gasa lite på en grusväg under träningsturen. Monita var en bra sparringpartner och båda hästarna såg nöjda ut efter träningen. Primona, som är oklippt, var rätt svettig då vi kom tillbaka medans Monita, som är täckesklippt, bara var lite varm. Det är otroligt vad mycket det gör ifall hästen är klippt eller inte. Fanny måste nog klippa Primsan också snart för att det inte ska bli för jobbigt för henne. Primsan börjar nu också bli lite smalare så nu håller vi tummarna för att vi kan hålla henne smal, pigg och fräsch, frisk och glad, att vi hittar det perfekta loppet för henne. Då vet jag att tvåminutersgränsen kommer att sprängas rejält. Hon har tiderna i kroppen.

flisan på släpmille och hiamallan och primsanmontró på golfbanan

Nu har det blivit vinter

Så har det blivit nytt år igen och strax efter nyår blev det riktigt kallt. Det kom snö och plötsligt var det roligt att det var vinter. Gillar annars inte kylan men efter allt slaskande under hösten kändes kyla både välkommen och uppfriskande. Tjejerna vill ha mer snö så de kan tolka efter hästarna men är ändå nöjda med det lilla som kommit.
Montró har börjat ridas in och även lilla Flisan har fått börja arbeta så smått. För hennes del handlar det mer om att vänja sig vid olika saker men sådant kan man aldrig börja för tidigt. I vilket fall sköter sig båda ponnytjejerna sig utmärkt och vi är väldigt nöjda med deras framsteg.
Hia kommer ev. att lånas ut snart så just nu kör vi honom lite extra så att han ska sköta sig riktigt bra om någon skulle komma och titta på honom.
Skolorna har börjat igen och det blir svårare med tid för tjejerna igen men långsamt blir dagarna längre och längre och snart nog är våren här igen.

januari 2009 001

januari 2009 043