Vickelbyponny

Nu är vi igång igen med träningen

Nu har träningen kommit igång ordentligt för hästarna. Förra söndagen var Malena och Lasse på Gunnarskäl och fick en lektion i centrerad ridning. Dessutom fick han igår gå ett ganska hårt banjobb då det just nu är ont om montélopp för Lasse. Malena red honom på fulldistans på strax under 1.19,5 vilket är snabbare än han gick i senaste travloppet. Han gick på 1.20 första 1000m och strax under 1.19 sista varvet. Banan var urusel. Så lös att t.o.m. Lasse (som är så travsäker i monté) blev rullig. Hur de andra hästarna gick på banan var lika skrämmande. Har nog alldrig sett så många galopperande och orenttravande hästar på så kort tid. Vi var där i knappt en timme och det såg hur illa ut som helst. Jag är övertygad att även dessa hästar springer både snyggt och bra annars. Därför Malena jättenöjd med Lasse som förmodligen får gå ett licenslopp med Fanny på torsdag.
Hia har både ridits, körts och gått på släp denna vecka. Att gå på släp är nog det tråkigaste Hia vet men ibland kan det faktiskt vara bra också. Det håller i och för sig inte Hia med om.
Men någon som tycker det är jättekul är Flisan. Hon var ute idag och det gick alldeles för långsamt tyckte hon. Hon drog i grimskaftet och ville fram till Mille som drog vagnen som båda Ann och Malena satt i.
Övriga hästar, Montró, Monita och Primona pinnade på bra som vanligt. I helgen har Malena hjälpt Fanny med Primona då Erik och hon har varit på en minisemester i London i 4 dagar. Primona var otroligt travsäker och snabb idag då hon fick gasa lite på en grusväg under träningsturen. Monita var en bra sparringpartner och båda hästarna såg nöjda ut efter träningen. Primona, som är oklippt, var rätt svettig då vi kom tillbaka medans Monita, som är täckesklippt, bara var lite varm. Det är otroligt vad mycket det gör ifall hästen är klippt eller inte. Fanny måste nog klippa Primsan också snart för att det inte ska bli för jobbigt för henne. Primsan börjar nu också bli lite smalare så nu håller vi tummarna för att vi kan hålla henne smal, pigg och fräsch, frisk och glad, att vi hittar det perfekta loppet för henne. Då vet jag att tvåminutersgränsen kommer att sprängas rejält. Hon har tiderna i kroppen.

flisan på släpmille och hiamallan och primsanmontró på golfbanan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress