Vickelbyponny

Guldruss och kanske en start i Derbyt

Vilket väder! Termometern står på 33 grader i skuggan och poolen är uppvärmd till 25-26 grader. Det är underbart skönt men man blir hemskt slö. Det är aldeles för varmt för att orka göra något. Enda fördelen med det är att man inte ens orkar äta. Man bara dricker mängder.
Nu börjar tankarna kring helgens bravader att börja sätta sig. Efter en stunds eftertanke har vi kommit fram till att alla våra visade russ har kvalificerat sig till Guldruss på Skansen. Trojka och Monita får också komma då det är jubileum i år och alla tidigare äldre guldruss får åka dit, även de som inte visats i år eller inte nått upp till 40 poäng. Montró och Jarita kvalificerade sig på vanligt vis och lilla Flisan fick också vara med då 1- och 2- åringar inte behöver mer än 39 poäng för att få delta. Detta gjorde att speciellt Fanny fick blodad tand och kommer nu att träna Flisan bättre inför den utställningen. Det är tydligen den sista Guldrussutställningen som kommer att ske. Den 12 september blir det i alla fall en sista vända till Skansen och Guldruss för oss. Sorgligt att dey kommer att läggas ner.
Söndagen innan är det Derbyt på Jägersro. Nu börjar det kännas som om det skulle kunna bli av. Montró var ju visserligen med i Kriteriet men det var mest för att det var nära dit. Och visst hade hon kunnat placera sig om hon inte hade diskat sig men nu börjar t.o.m. andra tycka att vi ska åka till Derbyt med henne. Om allt ser bra ut så kommer det säkert att bli så också, men då måste hon träna mer på autostart då hon just nu är väldigt rädd för vingen.
Sen har vi också upptäckt att Montró är snabbaste 4 åriga sto i volt. Hon är tredje snabbast 4 åringen i Sverige och det känns stort.

Montró under 2 minuter

Idag, söndag, gick Montró under 2 minuter för första gången. 1.59,6 blev hennes segertid i loppet och på vilket sät hon gjorde det. Så enkelt och lätt gled hon bara ifrån sina konkurenter helt okörd. I dagens andra lopp blev hon störd till två jättegalopper då det var rätt rörigt på volterna framför henne. Det kördes i alla möjliga spår så efter två jättegalopper lät Malena henna bara springa av sig självt. De sista 1000 m gick på 1,56 och tyvärr snubblade hon till på upploppet och blev därmed diskad (som tvåa) men vi är supernöjda med henne ändå. Hon har ju inte så stor erfarenhet ännu. Hon gjorde sin 9:e och 10:e start i livet idag.
Sen skulle Monita ut i ett montélopp. Det var tänkt som auto men det blev linjestart. Tyvärr tror Monita att det är galopp som gäller då ( galoppen använder sig av linjestart nämligen och då hon tävlat en hel del i galopp så kan man förstå hennes förvirring). Så efter en urusel start lyckas de ändå komma iväg felfritt och fick endast en liten galopp i stallbackskurvan. Monita kom trea på 1.50,5 som är nytt montérekord för henne. Äntligen verkar montén också börja fungera för henne. Gumino vann på 1.41!! Nytt svenskt rekord och man kan inte annat än buga för denna kung på travbanorna. Han är grym!
När vi kom hem fick ponnysarna vila lite en stund, äta och dricka samt får lite massage av Malena.
Därefter släpptes Montró ut i stora sommarhagen och Monita fick gå och hälsa på sin fästman (och Montrós pappa)Trojka som denna gång möttes av gillande. Nu hoppas vi på en lillasyster eller lillebror till Montró till nästa år.

   tro segerdefilerar

img_5594a_

Drop In utställning med framgång

I lördags var det utställning och här hade vi också stora framgångar. Montró blev reserv-BIS på 41 p efter Silverboy och Monita blev trea på 40 p och samtidigt bästa äldre sto. Trojka Viking, som inte visats sedan generalmönstringen för flera år sedan fick också 40 poäng och alla "Vikingar" var jätteglada och överraskade över det. Lilla Fanny LEAF var helstollig och kunde varken skritta, trava eller stå still på alla fyra. Det blev ett tufft jobb för Fanny och visa upp henne men hon lyckades ändå få 39 poäng och Fanny var jätteglad. 
Här är lite bilder och resultat från dagen.

montro1a_

Montró:

Feminin av mkt god rastyp
Vackert huvud, välformad hals, välvinklad bog, ngt kort och sluttande kors.
Torrbent, parallellförskjuten fram.
Avspänd, taktmässig, naturlig skritt.
Lite framtung trav men med god mekanik.

  9 -8- 7 - 9 -8 = 41 p  Guld  RES-BIS

img_4261a_

 

Tejas Monita:

 God rastyp av det lättare slaget.
N
ågot tungt huvud med trevligt uttryck, rak hals, utm. bog, gott djup, rastypiskt kors.
Benad till sin storlek, torrbent.
Vägvinnande avspänd skritt.
Lätt trav med god mekanik.

8 - 8 - 8 - 8 - 8 = 40 p GULD

Bästa äldre sto

trojka

 

Trojka Viking:

Maskulin av god rastyp, väl bibehållen.
Vackert huvud, lång hals, späcknacke, utm. bog, ngt lång i bålen, välvinklat kors. 
Grovbent, obetydligt marktrånng fram.
Energisk vägvinnande skritt.
Lätt framåtgripande trav.

 8 - 8 - 8 - 8 - 8 = 40 p    GULD

fannyleaf2a_

 

Fanny LEAF:

 Feminin, välutvecklad av utm. rastyp.
Vackert huvud, ngt lågt ansatt hals med god längd, bra bog, gott djup, utm. kors.
 Torrbent, tillfredställande korrekt
Skritten för dagen svag takt.
Energisk men markbunden trav.

 9 - 8 - 8 - 7 - 7 = 39 p   SILVER

Reserv BIS