Vickelbyponny

Montró under 2 minuter

Idag, söndag, gick Montró under 2 minuter för första gången. 1.59,6 blev hennes segertid i loppet och på vilket sät hon gjorde det. Så enkelt och lätt gled hon bara ifrån sina konkurenter helt okörd. I dagens andra lopp blev hon störd till två jättegalopper då det var rätt rörigt på volterna framför henne. Det kördes i alla möjliga spår så efter två jättegalopper lät Malena henna bara springa av sig självt. De sista 1000 m gick på 1,56 och tyvärr snubblade hon till på upploppet och blev därmed diskad (som tvåa) men vi är supernöjda med henne ändå. Hon har ju inte så stor erfarenhet ännu. Hon gjorde sin 9:e och 10:e start i livet idag.
Sen skulle Monita ut i ett montélopp. Det var tänkt som auto men det blev linjestart. Tyvärr tror Monita att det är galopp som gäller då ( galoppen använder sig av linjestart nämligen och då hon tävlat en hel del i galopp så kan man förstå hennes förvirring). Så efter en urusel start lyckas de ändå komma iväg felfritt och fick endast en liten galopp i stallbackskurvan. Monita kom trea på 1.50,5 som är nytt montérekord för henne. Äntligen verkar montén också börja fungera för henne. Gumino vann på 1.41!! Nytt svenskt rekord och man kan inte annat än buga för denna kung på travbanorna. Han är grym!
När vi kom hem fick ponnysarna vila lite en stund, äta och dricka samt får lite massage av Malena.
Därefter släpptes Montró ut i stora sommarhagen och Monita fick gå och hälsa på sin fästman (och Montrós pappa)Trojka som denna gång möttes av gillande. Nu hoppas vi på en lillasyster eller lillebror till Montró till nästa år.

   tro segerdefilerar

img_5594a_

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress