Vickelbyponny

Provlopp för Fanny och fortsatt inkörning av Flisan

Det var ett tag sedan vi uppdaterade här men följande har hänt.
Den 21 mars åkte Lilla Hia till Tierp för att hos sin nya fodervärd gör ett försök på tävlingsbanorna som ponnytravare. Anlagen för framgångar finns, men så gäller det också att plocka fram dessa vid rätt tidpunkt. Vi håller tummarna för Hia och önskar hans lilla kusk, Fanny, lycka till.
I torsdags red Fanny sitt tredja provlopp på Lasse. En fenomenal avslutning efter ett riktigt långsamt sista varv. Nu måste ju inte provloppen gå så fort, och ska heller inte göra det, men vi brukar också se provloppen som ett tillfälle för träning. Speciellt speedträning eftersom man får rida fort de sista 700 metrarna. Detta brukar medföra att Lasse alltid vinner dessa provlopp. Det stärker hans psyke enormt och denna gång var inget undantag. Men då han gått i mål tog han bettet och gasade ytterligare ett halvvarv. När han sen klev av banan var han varken flåsig eller svettig. Trots detta gick sista varvet på 1.16 samt de sista 200 på 1.10. Så fort har han aldrig sprungit och vi var naturligtvis jättenöjda med honom.
Förra söndagen tömkörde vi Flisan för första gången och det gick över förväntan. Efter att hon blivit insläppt i hagen rullade hon sig ordentligt (som de "äldre" hästarna gör efter träning), skakade på sig, gick fram till kompisen Tró och verkade berätta vad hon nyss hade gjort. Hon såg riktigt mallig ut.
I går jagade vi Montró över hela byggden och kl. 01.00 hittade vi henne i Kullersta. Hon hade rymt ur hagen vid 21-tiden, sprungit till stallet där mamma Monita står. Men då mamma var installad för natten, fortsatte Tró att springa en av träningsrundorna på c:a två mil. Hon var fortfarande svettig då vi hämtade henne. Då hade vi under vatten varit i kontakt med polisen som tipsade om var hon var. Man blir tokig på denna rymmare.
Idag har därför Montró blivit klippt men efter halva hästen lá maskinen av så just nu ser hon gräslig ut. Få se om vi kan fortsätta i morgon annars måste skären in på slipning igen.

Lasses och Fannys provlopp:
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress