Vickelbyponny

Sommarbete

Nu har det åter blivit varmt och skönt ute och hästarna är släppta på bete. Ponnysarna har snart betat i en månad medans Lasse har fått stå inne som sällskap till den nya ponnyn.
Lasse har semester då Malena inte hinner med alla hästarna då skolan tar mycket tid.

Davids bal
 Idag var det Davids tur att gå på bal. Han och flickvännen, Rebecca, gick tillsammans efter att David övertalats av Rebeccas mamma som dessutom betalade för honom. Då kunde han inte neka längre. I samma vagn som Fanny hade åkte de till balen. Regnet hängde tugnt över dem men himlen höll tätt. En trevlig kväll som blev en sen natt innan de kom hem. 
david och rebecca2
Resultat från Solvallas tävlingsdag

I helgen tävlade Monita och Montró på Solvalla. De kom hem med tre andraplatser och ett nytt imponerade rekord för Montró. Montró sänkte sitt rekord under dagen med 8,7 sekunder. Plötsligt fick folk upp ögonen för henne och trots att hon inte vann finalen var det många som kom fram till oss och var mycket imponerade av henne. Dels för att hon endast var 4 år och sprang så fort (tredje snabbaste stoet i år hittills. Fjärde snabbaste totalt), dels att hon sprang så fint. Vi är naturligtvis jätteglada och stolta över vår uppfödning och det är jätteroligt att folk har fått upp ögonen för henne.
Monita gick jättebra i sitt lopp och även om hon missade segern och en tid under 1.50 pga galopperna så var Malena jättenöjd. Monita blev lite trött på slutet vilket gjorde att hon galopperade. Vi funderade lite på varför hon blev det (hon borde inte bli det med tanke på den grundträning hon haft i vinter) men insåg då vi tittade på kort från loppet att hon är betydligt rundare om magen än vad hon brukar vara. Hon är naturligtvis inte van att vara rund då hon normalt är väldigt slimmad. Men eftersom hon ska betäckas i år har vi jobbat hårt med att få upp hennes hull till normalhull vilket lett till detta. Men så är det. Man kan inte få allt. Vi får se hur vi gör framöver.
Snart är det dags för Trojka att kumma upp till Eskilstuna och då får vi se hur Monita tar emot honom. Man får hoppas på det bästa.
En ny häst har kommit till stallet. Det är en kollegas dotters häst. Ett sto, D-ponny och fux. Hon är till försäljning så vi får se hur länge hon stannar.

Referat från tävlingen:

Denna dag åkte Malena med Monita och Montró till Solvalla. Montró skulle ev ut i två lopp om hon gick vidare till final i Vårcupen. Monita hade ett 2140 - lopp som hon stod hyfsat bra inne i. Först ut var Montró som skulle ut i ett autolopp och som de senaste tre starterna (kvalet ej inräknat) hade diskats för galopp. Malena hade som mål att bara komma runt odiskad men det är inte alltid så lätt med den damen då hon ofta galopperar i de lägre farterna. I vilket fall började hon med en startgalopp direkt efter att bilen släppt fältet. Hon sprang snabbt ifatt ledarklungan och in i andra kurvan låg hon snett  bakom ledaren då hon fick ytterligare en galopp. Efter det satt Malena bara och åkte sig genom resten av loppet. Ändå sprang Montró på ett nytt fantastikst rekord 2.06,5 och kom tvåa. Därmed var hon klar för final.
Efter det var det Monitas tur. Monita gick kanonbra och varvet kvar var hon uppe i ledning. 500 m kvar låg hon på en km-tid på 1.48,4 och såg ut som en rund miljon. Då kom galoppen! Lillsnyggen gick om och ytterlligare 50 m senare kom ytterligare en galopp. Säkerhetskörning in i mål igen för Malena. Monita kom in som klar tvåa på tiden 1.50,2.
 Så var det då dags för finalen i Vårcupen. Montró stod på start och tog starten och gick upp i en klar ledning direkt. Sen bara drog hon ifrån fältet. Dock lyckade hon galoppera två gånger igen de första 500 metrarna. In i sista kurvan ledde hon fortfarande men blev strax passerad av Fantom som i försöken sprang 7 sekunder under sitt rekord på en tid på 1.53 (!) Imponerande. Därmed kom Montró tvåa igen men denna gång sänkte hon sitt nysatta rekord ytterligare och slutade på 2.05,2. De sista 1000 m gick på 2.03,5. Vi är alla imponerade av denna lilla dams framfart. Den enda som inte är så förvånad är väl Malena som tränat henne och som vet vad hon har för kapacitet. 
 Även Lilla Hia var ute och kvalade på Solvalla. Han gick jättefint och fick en riktigt bra kvaltid på 3.12. Jättekul.  Även  Mad Max var ute men den här dagen ville han inte springa. Han blev bajsnödig mitt i loppet.

tejasmonita12a_

madmax1a_

montro2a_

Montrós försökslopp i Vårcupen:

 Monitas lopp:
 


Montrós finallopp: