Vickelbyponny

Första ridturen
Jag red även Freja för första gången sen hon kom hit. Hon är en dam med mycket envishet. Vi tog en runda med bara skritt idag för att se hur hon är. Hon ville gärna dra ner huvudet mellan frambena i början men efter en tillsägelse skötte hon sig jätte bra och hade ingen tanke på det. Men dock vart hon lite tjurig på mig och ville gärna bestämma ställde sig gärna en liten stund på bakbena och ner i diket. Med lite träning tror jag att denna ponny kan bli riktigt fin. Ska bli kul att fortsätta arbeta tillsamans med henne.

Mille följde även med som sälskap, Sara red. Han är världens bästa att ha med unghästarna, vet exakt hur man ska göra. Det är tur att Mille finns, vad skulle vi göra utan honom?

 Freja och Malena
 Sara och Mille/ Thilda
Dressyr/jogging

Jag red Panter idag, medan Sara körde Montró. Panter var jätte duktig, han var lugn och var väldigt mjuk och lydig. Gjorde mycket skritt-trav trav-skritt varena en gick super bra. Han lyssnar så bra för sätet. Montró var inte alls lika med på noterna idag, var helt loj och ville inte alls. Kan vara efter all dressyr hon gått på sistone.

Filmen jag lovade som skulle komma upp från i Månsdags går verkligen inte att ladda upp någonstans. Men vi ska testa nån mer gång, annars ger vi upp.

 Panter och jag i rosa :)

 

/ Thilda

Vinnare!
I dag var det ponnytrav på hemmabanan Sundbyholm. Av mina ponnyer var det bara Monita som startade. Hon gick ut i SM-test monté med Julia som vanligt på ryggen. Jag värmde henne för vagn och hon kändes jättefin.
Efter två galopper under loppets första 400m blev både jag och mamma lite nervösa, men då satte hon fart och drog ikapp hela fältet. 800m kvar till mål var hon uppe i ledningen och vann enkelt på ganska långsamma 1.58.
Men lika glada för det är vi i alla fall!

Monita & en glad Julia efter loppet :D