Vickelbyponny

Finbesök idag.

Idag fick vi besök av Stina som skulle få lite hjälp med matten. Men innan vi satte oss med den tog vi oss en sväng med Panter, Monita och Montró. Stina fick äran att köra Montró. Det verkade som hon gillade henne fast hon tyckte det gick fort så mellan varven blundade hon. Alla hästarna pinnade på bra och Panter har utvecklats han med under våren. Han är betydligt lugnare trots att han har lera hästar runt omkring sig. Han kan ibland spänna sig lite men idag var han bättre på att slappna av än tidigare.

Stina får provköra Montró

Malena kör Panter som vanligt

Det var rejält lerigt på vägarna vilket inte verkade bekymra Montró alls.


Efter turen. Hästarna selas av och väntar på sin tur.
Inte ens Panter rör sig ur fläcken trots att våra ston
står omkring honom. Han väntar på nya order från matte.
Kall vår
Var ute en sväng med Panter tillsammans med Malena. Vi körde honom i flakvagnen så han fick jobba ordentligt. Han jobbar numera riktigt bra med ryggen och bakbenen. Vilken fantastisk skillnad det har blivit på honom sen han kom. Han kan fortfarande bli lite bakrädd i vissa situationer men det enda som egentligen händer är att han spänner sig och ibland, men mycket sällan numera, kan han springa iväg några steg.
Vädret idag har varit soligt och skönt men mot kvällningen kom kylan så än är nog inte våren här på riktigt,men snart så.
Efter turen med Panter följde jag med Malena till stallet. Där skulle hon bara ta in hästarna, mocka, vattna och fodra. Det gick fort och därefter skjutsade jag hem henne.


Ibland blir jag lite avundsjuk då jag ser hur lätt Malena kommer upp på Trollis.

Jippolopp
I går var Mille-gubben med och sprang Jippo-lopp på travbanan. Jag körde ner honom till banan som uppvärmning.
Det var ganska många från företaget som skulle köra så det blev totalt 4 lopp, Mille som var äldst fick dock vila det sista loppet. Han var pigg å glad å tyckte det var jättekul att springa på banan. Första loppet gick väl 50/50 i trav och galopp, andra blev galopprace, men sista loppet travade han nästan hela tiden.
Lite trött blev han nog, men efter att ha vilat lite köra jag hem honom igen och då var han lika pigg som vanligt! :D

Mille & Lovisa för ca 5 år sedan :D (Bilden har inget med texten att göra)