Vickelbyponny

Trollglänta vann!!!
Helt otroligt men Trollglänta vann i det travlopp som hon startade i på Färjestad i måndags. Hon var superduktig
och Malena körde henne väldigt smart.
Då vi kom dit var vi där i mycket god tid så vi hann och gå runt och titta lite på loppen innan Malena
började göra iordning henne för värmning. Hon var INTE rolig då. Hon var helstressad och
for mest runt och svettades, kastade med huvudet och stampade med hovarna. Malena blev nervös och skällde vilt omkring sig. Tillslut blev hon dock klar och vi fick då kasta upp portarna då de skulle ut ur gäststallet. Så himla taggad var Trollis.
I vilket fall gick värmningen bra och hon hade lugna sig betydligt då hon hade värmt klart. Trollis blev avsvabbad och fick vatten och fick sedan stå och vila lite grann tills det var dags att göra sig i ordning till loppet. Denna gång var hon något lugnare när Malena gjorde iordning henne, men inte mycket. I vilket fall gick det bra på veretinärvolten förutom att hon skakade av sig ryckluvan så jag var tvungan att försöka få fast den igen på detta tokstressade, löpgalna sto. Det var inte lätt men tillslut satt den på plats i alla fall.
Trollis hade ju spår 1 vilket gjorde att hon ledde defileringen. Malena höll henne så mycket hon kunde och ändå drog hon iväg i en rasande hastighet och defilerade nästan 40 m framför nästa häst.
 Tillslut drog det ihop sig till start. Malena hade fullt sjå att hålla henne i ett jämnt tempo då hon vid varje vändning in mot körriktningen ville dra iväg.
I vilket fall fick de en perfekt start och drog iväg till ledning med 10 m före tvåan och ytterligare 20 m till tredje häst. De två i täten drog på i ett friskt tempo och efter 500 m lyckades Malena få häst nr 3 att ta över ledningen. Första 1000 m gick på 1.31,5 och både Malena och jag var övertygade att det gick alldeles för fort för Trollis. Dessa två fortsatte att dra i ett friskt tempo och bakhästarna fick aldrig en chans att komma ifatt.
I utgången av sista kurvan rykte Malena de nyinköpta tussarna (rosa naturligtvis) och provade att styra ut lite. Då tog ledarhästen ett par galoppsteg och genast tog Malena och Trollis tillvara på detta och tog över ledningen. Den ledningen höll de sedan ända in i mål och kunde därmed vinna med en hals.
Det var en överlycklig Malena som skrek av glädje då hon passerade mållinjen. Det var populärt för det har nog aldrig kommit fram så många och grattat till segern som det gjorde denna gång.
I segerintervjun berättade hon att Erica och hon fått Trollis för drygt ett år sedan, att hon varit från travbanan i 3 och däremellan varit fölmärr. Han som intervjuade var otroligt förvånad att de hade lyckats så bra med henne på så kort tid.

 



Målgång

Film på loppet.




Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress