Vickelbyponny

Forts. tävlingar
Jag ska väl oxå skriva några rader om helgens tävlingar.

Först ut var Montró i sitt travlopp, 6-år championatet. Efter en omstart kom vi iväg bra och hon var snabbt i kapp volten framför. Men vi hade dock fortfarande långt fram efter att ha startat på 2400m dvs 360m tillägg. Hon sprang länge utvändigt om Pros Minolta, galopperade och sprang sedan om. Vi började då komma i kapp täthästarna men hade Fatnom och Spice Girls jagandes bakom. Varvet kvar gick Tro upp i ledningen och galoppera ännu en gång. Trots detta behöll hon ledningen och drog iväg i rasande tempo. När det var ca 500 m kvar började Fantom närma sig och när Tro hörde honom drog hon självklart på en galopp och blev därmed diskad. Hon kom i mål diskad som trea efter Fantom & Spice Girl med nästan 200 m ner till 3:an.
Lite surt känns det, men hon var ruskigt bra!

Sen var det dags för mig att köra travlopp med Panter. Han var med bra i starten första gången, men efter två omstarter blev han allt mer stressad. Han sprang ändå på bra och plockade hästar fort. Men efter ca 500 var vi diskade...

I sista loppet var det dags för Montró igen, monté med Nathalie. De kom i väg riktgt fort men Mollberg gick om i första sväng. Men tro haka på och jagade i rygg. När Mollberg fick en galopp varvet kvar gick Montró om. Tyvärr fick även hon en galopp här men hittade snart benen, så Mollberg hann inte i kapp. Däremot började hon dra sig utåt i banan, vilket gjorde att Mollberg kunde gå om. Detta gjorde att hon gick ute i 5:te spår hela sista varvet. Trots detta låg hon fortf 2a in på upploppet, men efter en galopp till gick även Remington om och hon joggade i mål som trea.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress