Vickelbyponny

Nu är det färdigmätt
Strax för kl 15 idag packade jag in Tro itransporten och åkte över till Malena och Pelle för att hämta Panter. Lovisa hade lånat Ericas transport och lastade Jarre. Då alla ponnysarna var lastade åkte vi gemensamt mot Örebro travbana och dess ATG-klinik.
Malena hade åkt i förväg för att hjälpa Leffe  (Pelles bror) med Lilo som skulle starta idag på Örebro.
Väl framme fick vi komma in nästan omgående efter att ha fyllt i en massa papper.
Först ut att mätas var Panter. Han hade gnäggat lite då vi lastade ut honom ur transporten men då vi kom i på kliniken försvann alla hans hingstfasoner och fastän det var flera ston där samt att jag höll både Panter och Tro vid ett par tillfällen, så var han så lugn att de sommätte honom undrade om han var kastrerad eller fortfarande hingst.
Då Malena berättade att han var en godkänd hingst  fick han en massa beröm för att han var så lugn.
Han var t.o.m. så lugn att han mättes 2,5 cm lägre än hans slutmätningsintyg från travet. Han vid alla mätningar varit mellan 125 - 126 cm i mankhöjd men idag var han inte mer än 123 cm. Dock drog de av 3 cm för skor och sulor. Konstigt!
Montró mättes till 124 cm (samma varenda år) medans Jarita också mättes 2 cm lägre än sist. Hon var alltså 126 cm hög idag.
Nu spelar dessa mått ingen större roll men nu är alla klara för start både inom travsporten och ridsporten. SKÖNT!
Fler bilder kommer.
PS. Lilo kom tvåa på en bra tid efter ett riktigt bra lopp.
 
Jättetrötta blev alla tre ponnysarna på ATG-kliniken. Det var rejält varmt där inne.
 
/
Intervaller

Körde 4st intervaller på högersvängen idag med QP. Thilda var med och klockade henne och kolla hur hon ligger till i farterna. Fina tider var det, man blir lite impad över henne.
Hon var nästan lika härlig att köra idag som i tisdags.
Känns som jag har börjat hittat knapparna hos henne nu. På lördag ska vi ner på banan så jag får testa henne där :-)

/Sara

Mätning idag
Vi ska strax åka iväg till Örebro för mätning av våra ponnysar. Denna gån blir det Panter, Montró och Jarita.
Panter är egentligen redan slutmätt men eftersom travets mätningar inte är godkända inom ridsporten så måste vi mäta om honom. Vi vill ju att han ska komma ut inom ridsportgrenarna också.
Tro och Jarre skall slutmätas i år och eftersom mätningen inom travet har gåttt up så mycket i kostnader mot förr så kan vi lika gärna mäta den för ridsporten också. Priset blir nästan dessamma i alla fall.