Vickelbyponny

Utvecklas för varje dag

Även idag blev Tuva tömkörd hon skötte sig fin fint. Vi hade ett längre grimskaft idag så Sara kunde gå bredvid mig från början till slut. Vi fortsatte att träna på att svänga och göra halt.

/Thilda

Utan ledare

Idag blev Tuva tömkörd för andra gången och hon förstår precis vad hon ska göra. Vi tömkörde samma slinga idag och efter halva tiden gick Sara bredvid mig bak vid tömmen och Tuva kunde både svänga till höger och vänster, stanna och gå framåt utan ledare.
När vi kom hem igen väntade ett bord uppdukat med både äpplen och morötter vilket var väldigt populärt av lilla damen.

/Thilda

Släpa pinne
Idag tog vi nästa steg i Tokas inkörning. Hon har börjat tycka att vanlig tömkörning är tråkigt och går helst och tittar på annat. Och när hästen börjar tycka att en övning blir tråkig är det dags att ta nästa steg. Ann hjälpte till i morse och konstruerade en liten bräda med två skruvar till att fästa draglinorna i.

Toka tyckte inte alls det var konstigt att ha en rullande pinne bakom sig eller konstiga linor runt bena utan tog allting med ro och trippa på som vanligt! Med undantag för att hon va lite ivrig till en början och va tvungen att stå på bakbena en gång för att vis att hon ville iväg.
Vi ska gå på vägen och inte in till grannen.
Pigg och glad tjej
Vi kan göra halt.