Vickelbyponny

Vad togs upp på repskapsmötet
Jag har skrivit lite minnes anteckningar över vad som togs upp i helgen på SPTF´s repskapsmöte.
Lägger upp vissa delar av de som togs upp.
 

Många frågor blev ställda och många blev djupt upprörda av en del av de nya regelförslagen som skall beslutas om en vecka.

 

Nytt mätreglemente:

Ponnyn mäts tidigast som 3-åring och behöver ej mätas om ifall mankhöjden då är 102 cm eller lägre för kat A eller 125 cm eller lägre för kat B. Är ponnyn mellan 102,1 -107 cm resp 125,1  – 130 cm kommer ponnyn att behöva mätas ytterligare en gång, då vid 6 års ålder. Därefter krävs inga fler mätningar. Däremot kommer det att vara flygande kontroller under tävlingsdagar då speciellt utsända mätkontrollanter kommer att ta stickprovskontroller på de lite större hästarna. Är då ponnyn 0,1 – 2 cm större än maxgränsen, får ponnyn tävla vidare men måste inkomma med nytt mätintyg inom en (?) månad. Är ponnyn ännu större får ponnyn omedelbart startförbud tills nytt mätintyg inkommit.

 

Att köra mot egen ponny:

Rätten att köra mot egenägd eller ägentränad ponny kommer att gälla inom ponnytravet. Det innebär att man kan köra någon annans ponny även om man har en egen ponny i samma lopp.

 

Nya montéregler:.

Ryttarbestämelser
Kat A:  Längd: 147 cm  Vikt: 47 kg
Kat B: Längd: 160 cm  Vikt:60 kg

 

Dessa längder och vikter har en ”ponnygrupp ” bestående av representanter från SPTF tillsammans med ST´s veterinärer och Travarhälsan. Någon förklaring till just dessa gränser kunde man inte ge utan Rikard fick ta med sig frågan tillbaka för att senare kunna presentera varför just dessa gränser skulle gälla.

 

Nya typer av proppar:

Det kommer att införas fler penningproppar för att man så småningom helt gå över tillpenningproppar och lämna rekordpropparna. Ett divisionssystem kommer ev. införas för att få penningproppar som ska passa även till ponnytravarna. 

 
Alice

Tycker det är hlt sjukt med längd på monte. Jag är 15 och är 161. Jag är lite det kommer nog inte finnas några b ponny ryttare snart. Minst hälften av dom som rider b ponny kommer nog inte att kunna rida nästa år.

Svar: Ja, vi får väl se men det verkar bli ännu mer ont om montéryttare nästa år.
Vickelbyponny

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress