Vickelbyponny

Presentationer
Denna fråga fick vi för ett litet tag sedan så jag tänkte att jag skulle ta och skriva ett inlägg och presentera alla ponnyerna och hästarna lite kort. Vill man veta mer om oss som skriver eller ponnyerna/hästarna så klicka på kategorin "Presentationer" där finns de flesta presenterade. Dock är dessa i stort behov av uppdateringar, men de finns ändå presenterade.
 
Ponnyerna:
 
Tejas Monita "Totta" (född 1996, gotlandsruss, ljusbrunt sto e. Drömprinsen u. Tejas Monela ue. Komet)
Monita var Malenas (Stuteri Tusens) första ponnyn och henne köpte Malena redan 1998 då Monita endast var 2 år gammal. Vi har själva kört och ridit in henne och tränat fram henne.Monita är en tuff ponny som kräver sin ryttare/kusk. Hon har en ruggig vilja och en vinnarskalle utan des like men även en otroligt snäll häst som alltid ställer upp och gör sitt absolut bästa. Monita har tävlat mycket framgångsrikt i både trav, monté och galopp (bl.a. två svenska rekord i monté för ston, 2:a i monté SM 2010 & 2011 samt 1:a galopp SM 2002 & 2003). Monita är mamma till Montró (e. Trojka Viking) och Tusens Måntoka M (e. Panter) och har nu ett nytt föl i magen e. Marlon S som förhoppningsvis kommer i mitten/slutet av maj 2014. För Monitas del är tävlandet över och nu går hon som lycklig pensionär/avelssto i hagen, men får då och då komma ut på lättare träningsturer och ev. något köruppdrag ihop med dottern Montró.
 
 
 
 
Montró "Tro" (född 2005, gotlandsruss, ljusbrunt sto e. Trojka Viking u. Tejas Monita ue. Drömprinsen)
Monita är Malenas (Stuteri Tusens) första russuppfödning. Redan från början var Montró en tuff, mycket orädd och väldigt lättlärd liten ponny. Hon har alltid haft väldigt lätt för sig och allt har mest bara flytit på för henne. Hon var mycket lovande och framgångsrik redan som 3-åring och segrade direkt i debuten. Hon har deltagit i samtliga årgångslopp och varit med långs fram men tyvärr ofta diskad som trea/fyra. 2013 startade hon för första gången i Monté SM, vilket visade sig vara det hittills tuffaste monté SM:et att komma med i, aldrig tidigare har sådana tider krävts för att ens komma med i loppet. Våren 2013 startade hon även i sin första hopptävling, L:C där hon vann. Montró är även mamma till Tusens Måntuva M (e. Panter). Men nu kommer det att bli några säsonger med tävlingar, förhoppningsvis både trav, monté och hoppning, innan det är dags för Montró att bli mamma igen.
 
 
Panter (född 2003, gotlandsruss, bleksvart hingst e. Clant u. Matilda ue. Pascal)
Panter är vår (Stuteri Tusens) avelshingst som köptes in av Malena hösten 2010. Han hade då gjort några starter på travet men var mycket sparsamt tävlad. Panter godkändes som treåring på 41 poäng. Panter är en otroligt trevlig hingst som är otroligt snäll i all hantering, men han kan bli rätt stark när man rider eller kör honom. Panter är just nu utleasad till en tjej i Värmland som ska träna och tävla honom under 2014. Han är pappa till våra två senaste uppfödningar Tusens Måntuva M och Tusens Måntoka M.
 
 
 
Tejas Jarita "Jarre" (född 2005, gotlandsruss, brunt sto e. Tejas Månljus u. Hults Pirita ue. Pirat Pan)
Jarita är Lovisas ponny som hon köpte våren 2007 när Jarita var 2 år gammal. Jarita kördes in här och har sedan tävlat i framförallt trav, men även gjort en start på en klubbtävling i dressyr LC som slutade med seger. Jarita var från början en väldigt osäker och nervös liten ponny, men har nu tuffat på sig ordentligt. Men hon blir tyvärr fortfarande väldigt lätt spänd i loppen när hon tävlar, vilket tyvärr har ställt till det för henne några gånger. Även hon är mycket snäll men vet vad hon tycker och vill om det mesta. 
 
 
Umil "Mille" (född 1989, shetlandsponny, svart valack e. Gletness Rockall u. Mila ue. Ulex v.d. Mariapeel)
Umil är vår "gammelgubbe". Han har varit med jämt. Det var på honom Malena började rida monté, då hos Stuteri Teja, våren 1998. När Malena blev för gammal fick lillasyster Fanny ta över och något år senade köpte vi Umil av Stuteri Teja. Umil har tävlat mycket framgångsrikt genom åren och har bl.a. vunnit Elitloppet och Monté SM (2ggr) samt satt ett världsrekord i monté. När Fanny blev för gammal för att köra shettis fick Mille gå i pension, men han får komma ut på lättare träningsturer och ibland ställa upp som träningsponny på licenskurserna samt gå några träningstävlingar. Mille är en underbart snäll liten ponny som berör nästan alla som någon gång gjort något med honom. Alla minns "sin tid med Mille". Han ställer alltid upp, är en klippa med små barn och orutinerde kuskar, samtidigt som han sätter de äldre eller mer erfarna på prov. Mille är en perfekt lekfarbror för fölen och hjälper ofta stona att genom att vara "barnvakt" och hjälpa till med uppfostrningen.
 
 
Tusens Måntuva M "Tuva" (född 2012, gotlandsruss, ljusbrunt sto e. Panter u. Montró ue. Trojka Viking)
Tuva är Montrós första föl. Tuva har hittills varit otroligt lik sin mor, i både utseende och beteende. Hon är tuff, orädd, självsäker och lättlärd. Tuva ägs nu av Thilda som fick Tuva i julklapp av sina föräldrar. Tuva har påbörjat sin inkörning och allt verkar flyta på bra än så länge.
 
 
 
Tusens Måntoka M "Toka" (född 2012, gotlandsruss, bleksvart sto e. Panter u. Tejas Monita ue. Drömprinsen)
Toka är Monitas andra föl och även hon är mycket lik sin mor. Kanske inte så mycket i utseendet, där hon är mer lik pappa Panter, men humöret. Hon vill väldigt mycket, ifrågasätter en del och har väldigt bestämda åsikter. Toka ägs av Lovisa, Lovisa "bokade" Toka redan sommaren 2008, när Montró hade börjat tävla och 2012 fick hon äntligen sin lilla Toka. Det var även Lovisa som kom på namnet Måntoka även det var redan bestämt sommaren 2008 (men då var det tänkt att Trojka Viking skulle bli pappa till även det fölet). Att det skulle bli ett så otroligt passande namn kunde väl ingen ändå ha anat! Även Toka har påbörjat sin inkörning och allt flyter på bra också för henne, även om hon måste "testa" lite mer än vad Tuva gör.
 
 
 
Solos Qalazpuff "QP" (född 2008, shetlandsponny, svartskimmel sto e. Smedens Remington u. Mimmi ue. Gulle)
QP lånades in till Sara och Thilda våren 2012 för att de skulle ha en egen häst att tävla med (även shettisen My Number One lånades in den sommaren). QP var då precis nyinkörd, men att då komma till ett nytt ställe med nya människor gjorde att QP "glömde bort" hur man svängde med vagna. Så under juni månad körde vi in henne på nytt och i augusti kvalade hon och tog sedan sin första seger något senare. QP är en mycket lovande ponny som har otrolig mycket fart i sig. Nu kommer hon dock att lämna oss för att åka tillbaka till sina ägare, Stuteri Solo, uppe i Norrland.
 
 
 
 
Just nu går även Tejas Primona (född.1996, gotlandsruss, svart sto, e. Drömprinsen u. Anemona  ue. Komet) hos oss. Hon har gått som sällskap till Panter under sommaren. Hon har tidigare varit här som foderhäst och tävlats av Fanny. Primona har samma pappa som Monita och Primonas mamma är Monitas mormor. Så de är väldigt nära släkt med varandra.
 
 
Agnes Bjurek

Åh, så fina bilder!

Svar: Tack så jättemycket. :)
Du är inte så tokig du heller.
Jättefina bilder på din blogg.
Vickelbyponny

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress