Vickelbyponny

forts. Monté på Örebro
Efter värmningen skulle både Nathalie och Thilda värma varsin kvalhäst, och Ann och Malena funderade på vad de skulle hitta på med Montró för att hon inte skulle galoppera bort sig i loppet. Hon hade gott om hov så hon borde inte vara öm i fötterna men något var tokigt och vi bestämde att detta var först och sista gången hon gick barfota i lopp. Men vad skulle vi göra idag? Plötsligt kom Ann på att Montró kanske hade blivit för lätt. Sagt och gjort, så drog Malena på Tro boots runt om. Nu var det bara att vänta och se om det gav effekt.
Thilda märkte redan i defileringen att något positivt hade hänt och i provstarten började hon tro på att de kanske i alla fall skulle kunna komma i mål bland de tre.
Så gick starten. Panter och Nathalie kom iväg kanonbra och Tro och Thilda var inte sämre. Panter drog iväg själv där framme och kämpade på bra i sin ensamhet. I utgången av första kurvan började bakhästarna komma ifatt honom. Men då fick han förnyade krafter och kom tillbaka och bet ifrån ordentligt.
Montró däremot sprang så långsamt och försiktigt att hon inte tog en meter på Panter i början av loppet. Thilda fick t.o.m. gå på med spöet för att få henne att springa. Något som är väldigt ovanligt för våra hästar.
När det var ett varv kvar hade klungan dragit ihop sig så att alla fem hästarna låg i närkontakt med varandra. Då började Tro springa! Hon drog om alla utom ledande ponny men i utgången av sista kurvan gick hon om. In på  upploppet ledde hon men blev bekväm och den tidigare ledande hästen började ta på Montró igen. Thilda manade på Tro´ännu mer så hon ökade lite och då fick den andra hästen sin tredje galopp. 
Så det slutade med att Montró vann och Panter kom tvåa. Helt oväntat, speciellt efter denna besvärliga dags början.
Tiden hon vann på var inte något man skryter om men idag var ingen av ponnysarna bra. Det var bara det att våra travade, var lite bättre än de andra och hade dessutom lite tur. Men så är det ibland.
Resan hem gick väldigt lätt och då kom dessutom regnet som vi hade haft turen att slippa under själva tävlingen. Så nog hade vi tur alltid.
 
 
 

Starten har gått

Tro stod allra längst bak

I utgången av första kurvan

Upploppet första varvet

Panter biter ifrån så gott han kan

Tre grabbar i rad

Nu har Tro börjat springa

Ett samlat fält

In mot upploppet
Målgång. (Lite svårt att se häst och ryttare men de skymtat till bakom den blå hästskon.
 
Nathalie och Panter - nöjda med sin andraplacering
Thilda och Montró nöjda efter vinst
Fina tjejer och ponnysar
 
 
Iklädd segertäcke. Ett fint blått fleecetäcke fick Montró.
 
 
Fin blombukett, rosett och pokal fick Thilda i pris
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress