Vickelbyponny

Panters start på Örebro
Igår startade Lovisa och Panter på Örebro i Lilla Cajsa Warg-loppet, ett lopp som Monita har vunnit 2 gånger (2004 & 2006). Då vi bara har hunnit köra två lugnare jobb med Panter sen han kom hem så var planen att bara örsöka få honom att trava runt på ett bra sätt. 
 
Pelle var med för att ta hand om Teddan och tjatade om att vi skulle köra honom med öppet huvudlag utan check. Nja, öppet vågade vi nog inte riktigt, men visst kan vi ju i alla fall testa utan check i värmningen. Så vi plockade bort checkremen, men satte dit ett helstängt och dövade honom rejält med mössa och gummitutor. Han gjorde en kanonvärmning och nu fick vi nästan upp hoppet om att han skulle faktiskt kunna vinna det här loppet, något som vi inte ens trott att han skulle vara i närheten av! 
 
Taktiken var i alla fall att ta det lugnt från start och sedan försöka öka lite succesivt, men hela tiden köra säkert. Lovisa gjorde en riktigt lugn start, nästan lite väl lugn då han redan innan bilen släppte var en längd bakom de andra. Trots det kom han ut som tredje snabbaste. Men på grund av lite trafikproblem och en första kurva ute i tredjespår slog han tyvärr på en galopp efter 450 meter, lyckligtvis ställde han sig relativt snabbt och gasade om hästen som låg tvåa. Därefter låg han snett bakom utvänigt om ledaren genom de två sista svängarna och in på upploppet ökade Panter takten och kommer upp jämnsides, men får då tyvärr en galopp igen! Han ställde sig inte riktigt lika snabbt som förra gången och tappar många meter, men avslutar riktigt bra och kommer i mål bara några få längder efter segraren.
 
Finaste ekipaget i bakvarv
 
Höga knälyft!
 
 
Flygande häst! 
 
... och så lite galopp i värmningen.
 
   
  Samling bakom bilen                          På väg fram mot start                          Bilen ökar farten...
  
 .... släpper fältet...                          ... och de är iväg!              Ingången av första sväng, Panter i 3:dje spår
  
Panter försöker pressa sig om Winner, men får en galopp.      Hämtar snart ikapp och tar upp jakten på ledaren.
  
Mitten av näst sista sväng.            Panter trycker på och tempot ökar
  
Näst sista rakan
  
Panter & Puma drar ifrån resten av fältet.
  
                                                         Panter närmar sig i sista sväng
  
Han kommer närmre och närmre...                                                        ... och så kom galoppen!
  
Långt fram till segraren!                     Bara längden efter in i mål.
silverbjälke

Hej, Du hade kommenterat ett inlägg jag gjort och en bild jag lagt ut, Har ingen aning om vem du är och jag har INTE tagit bilden från din sida. Jag fann den i ett forum på "ifokus" om hovar och en tjej presenterade den som sin där. Självklart har jag nu tagit bort bilden och det var aldrig min avsikt att presentera "din" bild då jag inte visste om att det var din.

Jag önskar dig all lycka med ditt hästeri.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress