Vickelbyponny

Toka på släp
Igår körde jag Toka själv. Men hon betedde sig säldigt underligt. Stannade, backade, slog helt oprovocerat. Så idag så gick vi igenom henne och hon reagerade när man kände under magen, ungefär där gjorden sitter. Därför bestämde vi att vi skulle ta henne på släp idag istället. Då Totta tyckte att hon tränat klart för veckan fick Jarre dra vagnen idag. Ann körde och jag höll i Toka. Hon var pigg och glad och hade inga dumheter för sig idag i alla fall. Jarre var jättepigg och Ann hade lite ont i händerna efter att ha hållt i henne hela rundan. 


Nu har vi kört Eskilstunas luciafölje
I morse kom Malena över och vi började pynta vagnarna tillsammans. Sen var det igång resten av dagen. Hstar skulle hämtas, borstas och sedan skulle vi åka in med vagnar och hästar till stan . Kl.16 åker vi fram mot Rademachersmedjorna i ett långt tåg mde Monita och Montró som drar i par den stora Viktoriavagnen. Därefter kom Jarita med maratonvagnen och till sist kom Panter med flakvagnen. 
Vi hade 10 luciakandidater i vagnarna och två killar som gick med facklor framför vagnarna. Hela turen gick bra men det blev lite snopet då vi fick stanna med vagnarna och luciakandidaterna fick kliva av BAKOM scenen!!! Det känndes väldigt tokigt. Hela eventet tog max 5 minuter (förmodligt  hade det gått ännu fortare om vi inte hade blivit tillsagda att stanna mitt under kortegen för att vi var för snabba). Sen körde vi tillbaka och packade in hästar, hem med dem och så hämta alla vagnar innan vi kunde slå oss till ro denna lördagkväll.
Vi försökte ta lite kort men det blev för mörkt för att bilderna skulle bli bra. Men jag lägger upp dem i alla fall.
 

Selning och anspänning fick vi göra på Rinmans parkering vid Teknikhuset

Sen fick vi vänta en stund så att alla blev klara

Inne på gågatorna fick vi köra. Denna bild ska föreställa Monita och Montró med Malena som kusk och
Sara som groom.

Jarita med Lovisa som kusk
Panter med Tilda som kusk
 
Träning med Tuva och Monita
I söndags var Sara och Thilda ute med Totta och Tuva. Allt hade gått toppenbra och Monita är verkligen på hugget nu. LIte svettig var hon medans Tuva var helt oberörd.
Duktiga tjejer.