Vickelbyponny

KM
I lördags skulle jag få äran att både köra och rida Montró i KM. Jag har ju ridit henne en del, men aldrig kört henne i lopp så det skulle bli spännande att göra det. I värmningen kändes hon helt okej, hon kändes ganska travsäker och sprang på i ett helt okej tempo. 
 
Till loppet var hon laddad och det var mycket häst att hålla i. Starten gick och vi satte den bättre än vi trott, tog rygg på hästen som startade på samma volt och jag kände hur mycket mer hon hade att ge redan i starten. Jag sträckte mig fram och ryckte tussarna och styrde ut. Hon gick om en efter en, på ett varv hade vi tagit in våra 300 meter tillägg. I stallbackskurvan gick vi om alla förutom ledaren, vi tog upp jakten och snart var vi även om den. 400 meter kvar var vi i ledning och vi kunde lugnt trava in i mål med krafter kvar. Klockan stannade på 1.52.3, en väldigt bra tid med tanke på hur lite jag kört henne och att hon tog ner på tempot rejält när hon var i ledning. 
 
In och ladda om och snart var det dags för monté. Eftersom jag varit sjuk och inte ridit på mer än 10 veckor var målet att ta oss runt och att jag skulle sitta kvar även över mållinjen. Jag red inte alls speciellt bra och vi började med två galopper. Försökte ta det lugnt och bara tänka på att ta oss i mål. Hon började sen trava bättre och vi kunde börja plocka längder till hästarna framför, gick om en efter en och kunde tillslut trava över mållinjen som KM mästare även i monté. 
 /Thilda
Verkningsdags på schemat
Idag verkades flera av våra ponnysar. Det var Monita, Mille, Jarita och lilla Myran. Det var första gången som Myran verkades och hon var jätteduktig. Lite läskigt var det då första hoven lyftes men sen gick det bara bättre och bättre. Sista hoven stod hon blick stilla under hela verkningstiden. Vi mutade henne med lite pellets för hon var jättearg. Hennes små öron låg platt bakåt och nosen var rynkad ordentligt runt näsborrarna. En dam med humör är det även om hon alltid är jättesnäll.
 
Kö till hovslagaren.
KM Panter
Igår var det KM på Eskilstuna och jag skulle få köra Panter i ett lopp. 
Jag körde ju honom för första gången i tisdags, red honom i torsdags och igår, lördag var vi på banan. 
 
I värmningen så joggade vi tillsammans med Thilda och han kändes pigg och taggad. När vi vände upp och körde ett rätvarv så vände vi något innan Thilda och Tro så han fick börja med att springa lite själv. Det kändes helt OK, vet ju inte riktigt hur fort och hur det ska kännas när det går bra eftersom det var andra gången jag körde russ på banan men men. Thilda och Tro kom ifatt oss rätt fort och när de körde om oss så fick han en himla fart i sig och ville haka på, vilket han gjorde. 
 
Väl i loppet så fick vi till en rätt dålig start, men han tog snabbt in metrarna till hästen som var på samma volt som oss. Vi två låg jämsides sen så slog den på en galopp så vi kom förbi. Vi började komma ifatt hästarna som startade längre fram samtidigt som hästarna där bak började komma ifatt oss. Försökte hålla han lugn eftersom att han blir väldigt stressad med många hästar och just i detta lopp var det 15st. 
Vi kom i mål som 8a och kom 6a i KM. Det får man väll ändå kalla godkänt eftersom det var mitt första russlopp!
 
 
/Sara