Vickelbyponny

Gamla bilder
Här kommer lite gamla bilder, från 2013 mestadels. Har dock nästan bara bilder på QP och Tuva på min dator. 
 
 
Tuva i slutet av oktober 2012.

 
Kolla denna mammutbebis 
 
 
 
 
Tävlingsdax på Solvalla (?)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SÅÅ snygg hon var när vi var iväg och tävlade
 
 
Starterna på Lindesberg
Så var det åter dags för tävlingar på Lindesberg. Det är alltid lite vanskligt att starta på Lindesberg då banan kan vara riktigt dålig och ibland även funktionärerna, tyvärr.
Denna gång åkte Sara, Thilda och Lovisa iväg med Panter, Måntuva M och Montró. De skulle inte starta förrän senare på dagen så en liten sovmorgon fick de.
Först ut var Panter som denna gång startade i ett penninglopp. Han fick trots detta stå på första volten och det passar honom bra. Efter en bra start hetsade han tyvärr upp sig och fick en rejäl galopp som gjorde att han hamnade bland de sista i fältet men när han väl hittade benen igen arbetade han sig uppåt i fältet och sprang så bra att han knep en 5:e plats på fina tiden 2.04,9. En av de snabbaste tider han sprungit på. Det var väldigt synd att han fick denna galopp för resten av loppet sprang han riktigt avslappnat och bra och låg en bra bit under 2 minuter i tempo.
 Panters lopp
 
 
Därefter var det Måntuvas tur. Hon fick stå på 20 m tillägg med då det var 10 hästar på första volten blev det en hel del strul och hon fick en riktigt usel start där hon tappade väldigt många metrar. Och det var inte Thilda som gjorde något fel. Hon kunde bara inte göra något annorluda pga alla andra.
Men trots att tre hästar på första volten drog iväg rejält så kämpade Tuva på ordentligt och lyckades (trots mycket trassel) komma 5:a i loppet på sin näst snabbaste tid.
 
 Måntuvas lopp:
 
Sist ut för dagen var Montró som även hon fick stå på start. Det var ett 2140-lopp där hon stod helt okej till. Värsta konkurenterna startade strax bakom henne.
Efter en mycket långsam start (Lovisa tyckte hon kändes väldigt laddad och vågade inte gå på henne), första 500 m gick på 2.02, fick Tro tillslut upp farten men då hade Amazon kommit ifatt henne. Hela loppet igenom låg Amazon utanför Montró och pressade men Montró gav sig INTE! Vilken otrolig kämpe hon blivit. Denna gång orkade hon hålla emot och vann till sist med ett huvud på nya voltrekordet 1.51,1. Vi är såååå nöjda.
Montrós lopp: