Vickelbyponny

Mille och SLU
För några vecor sedan blev vi kontaktade av en person som forskar kring passgång hos hästar. Denne person hade sett en bild på fina Mille då han gick i passgång och undrade om vi kunde tänka oss att deltaga i detta projekt.
Självklart ville vi det så för ett par dagar sedan kom ett brev från SLU,  neddimpandes i brevlådan. Så nu får Mille släppa ifrån sig några strån från svansen.
Det ska bli spännande att se hur projektet faller ut.

 


Det var den här bilden som SLU-forskaren såg på Mille. Ett kort taget då han gick sin näst sista träningstävling. Då 23 år gammal sprang han på 2.34. Imponerande av en så gammal ponny tycker jag.
 
 
 
 
 
 
 
Inköpt
Detta är inköpt till nyårsafton till våra hästar. Reflexgrimmor (i rosa naturligtvis) och strömaterial så lösdriterna blir fina till nyår.


 
Vilken blåst!!!!
I år går Panter hemma hos oss för första gången på flera vintrar. Därför har vi fixat en alldeles egen ligghall till honom. Tyvärr gillar han inte den så mycket men nu finns den i alla fall där och han kan ju gå in om han vill.
Men så hände något otroligt.
Natten innan den 23 december blåste det stormvindar här och mitt i natten vaknade vi av att något slog till mot huset och en stund senare small det till ännu värre. 
Vi rusade ut och såg då att det "tält" som vi gjort till lösdrift åt Panter hade blåst iväg, genom två hagar och in i en tredje. Helt sjukt! Som tur var så var det helt och vi kunde flytta tillbaka det. 
Det är otroligt så starka vindar kan vara ibland. Trots att det var förankrat i marken. Nu har vi satt fast hela tältet även med spännband, så nu står det förhoppningsvis kvar.