Vickelbyponny

Ny träningsrunda för Tuva
Tuva har under några veckor gått mellan 5-7 km i ganska lugn temp, men nu är det dags att öka på antalet km lite mer och även höja tempot. Idag fick hon gå vallby rundan för första gången tillsammans med Montro. Tuva skötte sig riktigt bra och trots att vi höll ett hyfsat högt tempo hela rundan hade hon fortfarande krafter kvar när vi kom tillbaka. Nu blir det att köra denna runda några gånger innan vi ökar på ytterligare. Även Montro skötte sig bra, hon svarade upp när Tuva kom upp bredvid vilket gjorde att Tuva ökade på ytterligare, men kunde även släppa ledningen till Tuva. 
 


Fösta gången på banan
I lördags var Tuva för första gången på travbanan och tränade. Vi hade med Monita som sällskap och löpkamrat. 
De fick börja jogga lite i bakvarv och både Monita och Tuva tyckte det var superkul och låg på ordentligt. 
Efter 1500 m jogging körde vi upp till start och vände och körde rätvarv. Där fick Tuva sträcka ut lite men så fort Tuva närmade sig Monita svarade Monita upp och ville absolut inte släppa upp Tuva bredvid sig.
Tillsammans med licensdeltagarna gjorde vi sedan två provstarter innan vi vände tillbaka till stallbacken. På tillbakavägen verkade det som att Tuva verkligen förstod att man kunde ta i lite.
Båda hästarna blev rejält svettiga och fick därför duscha efteråt och det uppskattades. Tuva, som inte duschat tidigare, klev bara rakt in i duschen och stod riktigt stilla i duschen. Lite gnäggningar till alla andra som stod utanför var allt man hörde av henne. En riktigt liten stjärna är hon.

 
Utselningsplatsen för dagen då det var fullt i stallarna.
 Glada och pigga hästar


Monita var lycklig över att äntligen få springa på banan igen efter 3 ½ års frånvaro

Det går ju fint det här
 

Vackra Tuva och stolt uppfödare (i bakgrunden)

Vackert!

Trött Tuva efter avslutad träning
 Gäääääsp!
Russet - En utrotningshotad ras.
Nu är jag riktigt arg!! 
Såg precis en annons där en människa sökte ett sto i tvåårsåldern för köp. Ponnyn skulle användas bl.a. till ponnytrav. Det hutlösa i annonsen är att människan inte är villig att betala mer än 6000 kr!!!!!!
Inte ens stofölen på Lojsta Hed är så billiga. Och då ska man dessutom kosta på tranporten från ön.
Jag hoppas innerligt att ingen säljer sitt russ för ett så lågt pris. Som tvååring är kostnaderna för bara uppfödningen långt över 6000 kr och ska man dessutom ha någotsånär bra travegenskaper på russet så stiger priset ytterligare.
Att russet dessutom är en utrotningshotad ras borde egentligen höja priset ännu mer.
 
Jag såg ett fint reportage om Gotlandsrusset på Facebook idag också. Det tar bl.a. upp detta med russens utrotningshot så detta vill jag gärna dela  till er alla.
Så här är det: