Vickelbyponny

Två utställningar på en helg!
I helgen har vi varit på  två olika ponnyutställningar. Det var inte meningen från början men då både Örebro och Mälarruss och vi hade anmält till Örebros utställning först, så tyckte vi att det var lite synd att inte även ställa ut i "vår egen" rasförening. Så fick det blli.
På lördagmorgonen åkte därför vi iväg till Mälarruss utställning i Stjärnhov. I transporten stod Monmyra M och Annas Mr Milton. Det var supervarmt (30 grader) och soligt under hela dagen så det var tur att vi kunde åka så tidigt, innan det var stekande hett. Utställningen skedde i ridhus och Monmyra skulle ut i första klassen.
Hon såg urläcker ut och trots att hon inte ville springa mer än åt ena hållet så lyckades hon vinna klassen på 41 p. (Delpoäng: 9 - 8 - 8 - 8 - 8). Hon gick vidare till BIS-ringen och där kom hon fyra utav 12 hästar. Malena var naturligtvis överlycklig.
Milton fick 36 poäng och hade plötsligt fått för sig att han var hingst och sprang och skrek och mopsade sig hela tiden.
Dagen efter lastade vi två transporter och drog till Örebro/Kumla istället. I transporterna stod denna gång, Monmyra M, Måntoka M, Montró och Monita. Tanken var att Toka skulle få visas för Morgan som dömde denna dag. Tyvärr var det två ringar idag och han dömde andra ringen. Dessutom tänkte vi att vi skulle starta i avkommeklassen med Monita. Det har vi aldrig gjort tidigare.
Monmyra var ute först idag också. Tanken var att Lovisa skulle visa henne men hon var alldeles tokig så Malena fick ta över. Då lugnade hon ner sig rejält. Konsigt. Men, men. Hon vann klassen men fick betydligt lägre poäng än gårdagen. 38 poäng och trots att hon gick vidare till BIR-ringen så käne vi redan innan att poängen blivit mycket lägre idag än igår trots att vi tyckte att hon rörde sig mycket bättre idag än igår. (Delpoängen idag blev: 8 - 8 - 8 - 7 -7)
Sen var det Måntokas tur. Hon ville inte alls idag och hennes rörelser var stela och inte alls så fina som de brukar vara. Även hennes ben fick nedslag. Hon fick "bara" 36 poäng och om jag minns hennes delpoäng rätt så fick hon 8 - 7 - 7 - 7 - 7. 
Sen var det Monitas tur. Lovisa visade henne och av någon konstig anledning fick hon inte fram Monita lika finns somhon fick sist. 38 p blev Monitas poäng som dock vann klassen. Hennes delpoäng blev 8 - 8 - 7 - 8 - 7. Domaren tyckte hon var för fet och att det var därför hennes rörelser inte var på topp. Ha-ha! Ja lite rund är hon men det har hon all rätt att vara, med ålderns rätt.
Vid det här laget var Lovisa så nedslagen av att hennes visningar inte alls gått så bra som det brukar så hon lät Malena visa Montró trots att det inte var sagt så från början.
Montró var fantastiskt vacker denna dag och eftersom hon älskar värme så var hon nog den som var piggast av alla våra russ. Hon fullkomligt glänste. Lagom rund, lagom pigg och på ett mycket bra humör. Hon gick trea i den stora 3-12 årsringen för ston på 41 p. Delpoängen var: 9 - 8 - 8 - 8 - 8.
Efter det var det dags för avkommeklassen. Där kom Monita tvåa, på en medelpoäng på avkommorna på 38,3 p, efter hingsten Fax men före hingsten Njord. Vi är helnöjda.
Väl hemma igen fick alla komma ut i hagen där de glatt rullade sig, sprang iväg en bit för att sedan ta en rejäl mumsbit av det gröna gräset.
Bilder kommer i nästa inlägg.
 
 

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress