Vickelbyponny

Wow!
Det tog bara ett par utdragna tänder, skor, ett rakt kors, ett par skygglappar och en massa morötter för att Toka skulle sköta sig på ensamrundorna! När jag tog in henne idag darra hon? Så jag lade på henne ett ländtäcke innan vi selade på. Jag fick knappt sätta på vagnen på henne för hon va så hetsig och försökte börja gå innan den var på vilket hon aldrig gjort tidigare. Men när vi väl kom iväg travade hon på i en mil i ett friskt tempo och skötte sig så bra!!! Verkligen jätteskönt att de börjar lösa sig ibland åtminstone.  


Nytt täcke som belöning! 
Helena
I måndags var Helena, vår equiterapeut, ute hos oss och kollade igenom lite av våra hästar. För ut var Måntoka som främst skulle kollas i ett förebyggande syfte. Men även då hon beter sig lite opassande ibland. Hon hade lite känningar i bakknäna samt att korset hade hamnat snett vilket Helena ordnade. Nu blir det anrika och återbesök om 3 månader.

Tro hade jag på känn att de skulle vara någonting på då hon känts lite knackig och hängt töm. Hon var stel i hela vänstersidan vilket Helena fixade även det och kan ha några känningar i framknäna. Nu blir det lite värmeliniment på det sen är vi redo inför tävlingssäsongen.
Monmyra på vårpromenad
Idag var vädret åter vackert och då Panter, Montró och Måntoka M fick en rejäl behandling av vår equiterapeut igår så skulle ingen av dem träna utan de skulle gå på promenad idag. Så Sara var ute mer Panter och Lovisa tog både Tro och Toka på en 5 km lång promenad.
Då passade jag på att ta en kort promenad även med Monmyra. Hon skötte sig jättebra och fick smaka lite på gräset som börjat komma upp vid vägrenen.
Efter promenaden ställde jag upp henne i garaget och kunde både borsta henne och kratsa hovarna utan några större problem. På torsdag kommer hovslagaren och verkar hennes hovar igen. Så då är det bra att träna ordentligt innan.
 
 
Myran bjuder på en selfie