Vickelbyponny

Fantastiskt snabbt svar
Det är väl fantastisk så snabbt de svarar på maskprovtagningen. Man tar provet ena dagen och nästa får man svar.
Denna gång var det egentligen enbart Myran som behöver avmaskas medans Mille är maskfri som vanligt. Vet inte hur många år vi gjort detta men Mille har aldrig någon mask.
Monita hade väldigt lite medans Myran hade en förväntad dos. Fortfarande ganksa liten mängd men ändå förväntad då unghästar oftare har högre mängd mask än äldre.
Både Monitas och Myrans träck kommer att odlas vidare på för att kolla om de har stora blodmasken eller inte. Ganska skönt att få svar på sån´t.
 
Myran kämpar på
Idag fick Myran prova på att trava med vagn. Malena satt i sulkyn och allt gick superbra.
Hon är fantastisk, vår lilla Myra. Inget är omöjligt och hon är alltid pigg på nya saker och är väldigt trygg och nyfiken av sig. 
Vi passade även på att mäta henne igen och hon är lätt överbyggd, precis som alla 2-åringar.  120 cm vid manken och 124 cm över rumpan. Ungefär. Det är jättesvårt att mäta en ponny som hela tiden vill iväg. 😁


Maskkontroll
Idag tog vi träckprov på hästarna här hemma. De som står i Kjula får fixa det där vid tillfälle. Bara det sker innan de kommer hit. 
Det känns bra när detta är gjort och när svaren dessutom kommer väldigt snabbt gör att det känns helt okej. Även om det kostar en hel del.
Alla bajsade snällt inom en halvtimme så det problemet var även det enkelt löst. Sen var det bara att lägga brevet på posten. Svar lär vi få imorgon (om posten sköter sig ☺).
 
Vi väntar.....
 
Klart att skickas iväg med posten.