Vickelbyponny

Film från Måntuvas divisionsfinallopp
Duktiga Tuva kämpade sig till en 4:e plats på nytt rekord, trots galopper och stekande sol. dessutom är tydligen inte autolopp riktigt hennes grej. Bra kämpat i vilket fall.
 
 
I det andra loppet diskade hon sig men såg ändå rätt fin ut.
 
Divisionsfinalen för Måntuva M

Igår startade Thilda med Måntuva i Divisionsfinalen klass III och dessutom i ytterligare ett lopp (specialar'n).
Det hade varit en lång och varm resa men Tuva hade ändå druckit bra tack vare att Thilda och Sara hällde lite äppeljuice i hennes dricksvatten och dessutom hade de åkt redan på lördagen.
I klass III - loppet kom hon 4 på nytt rekord 2.09, 1 vilket är en sänkning med nästan en hel sekund och med 4 sekunder i auto. Ett resultat vi är väldigt nöjda med. Tuva verkar dock inte gilla auto så mycket för Thilda tyckte hon kändes loj.
Därför var förväntningarna stora inför det andra loppet där det var voltstart och där hon stod på start. Helt perfekt. Men tyvärr slog hon på två galopper i rask takt trots att hon låg i klar ledning. Thilda valde då att köra ut istället för att fullfölja loppet.
Det är något som inte stämmer och vi har inte hittat orsaken.
Därför får vi undersöka detta inför nästa start.
Bilder kommer senare.

Umil på utställning

I går, lördag, åkte Sandra iväg med Mille till en shettisutställning i Surahammar. Där ställde de upp i veteranklassen (13 år och äldre) Där slutade han 2:a av 3 startande och fick hela 38 poäng. Helt imponerande då han aldrig fått mer poäng än så. Att han dessutom gör detta vid 27 års ålder är riktigt imponerande.
Här kommer lite bilder från dagen. Foto: Sandra Ekelund.