Vickelbyponny

Galoppjobb

I söndags red jag (Malena) på Montro & Lovisa körde Toka. Vi joggade längs fältet på golfbanan ner till travet. Tro skulle gp galoppintervaller i tungsanden & Toka skulle gå vanliga intervaller på rakbanan. Båda hästarna kändes fina & var lagom trötta när vi vände hemåt igen.

Bebisträning
Med två små årsföl blir det ganska mycket bebisträning i år. Och där är vi alla behjälpliga genom att besöka dem i hagen men Sara och Malena har tagit på sig huvudansvaret om dessa småttingar.
Härom dagen var det grimma på och en viss ledträning har också påbörjats. Monaldo är jätteduktig på att ledas men han är lite FÖÖÖÖÖR social så snart måste vi börja säga ifrån ordentligt då han gärna går över oss, kliar tillbaka och sätter sina små hovar på våra fötter. Ska han fortsätta med det så kommer det bli en farlig liten ettåring så repektträning står nu på schemat för hans del.
Maxros är mera skygg så henne håller vi på att bygga upp ett förtroende emellan oss. Igår tog vi in både Rosett och Maxros i ladugården för att borsta lite på Rosett men även Maxros blev borstad vilket hon uppskattade mycket. Så där har vi hittat ett bra koncept då det gäller henne. Att ledas i grimma är fortfarande en rodeouppvisning men det blir nog bättre så fort hon litar mer på oss.
Monita och Rosett vägrar fortfarande att dela hage med varandra så vi tränar även på att de och fölisarna får mötas och vi håller i stona. Förhoppningsvis kan vi släppa ihop dem om någon månad i alla fall.
 
Vi kämpar på
Inkörningen av Öjja och Monmyra går vidare. Monmyra kommer att flytta hem under en tid då hon behöver gå längre sträckor med vagn nu. Sträckan vid kyrkan är för kort samt gruset där gör illa henne i fötterna när hon travar.
Öjja tömkörs fortfarande och kommer att tömmköras ytterligare en tid. Rent kunskapsmässigt är hon färdig för vagn men vi tycker inte att hon är tillräckligt avslappnad i alla moment än så vi väntar ett tag till.
Öjja kan starta, stanna och svänga riktigt bra men så fort något rör vid hennes sida hoppar hon undan. Det fungerar inte att sätta vagn då om hon ska bli en trygg barnponny som vi fått i uppgift att fostra.
Därför kommer hon att fortsätta med tömkörningen tills hon tycker att den är tråkig och vi kommer att jobba mer  med promenader, skrämselträning och sidoförfyttningar i lugnt tempo.
Hon är snäll och klok men osäker och det måste vi få bort, så hon litar på att allt vi gör är ofarligt. Det är en klok ponny så det kommer att fixa sig även om det kanske kommer att ta lite tid.
Öjja har under denna tid dessutom både växt på höjden men framför allt har hon byggt muskler och ser nu riktigt snygg ut. Inte alls lika gänglig och "tonårig" som då hon kom.