Vickelbyponny

Vi kämpar på
Inkörningen av Öjja och Monmyra går vidare. Monmyra kommer att flytta hem under en tid då hon behöver gå längre sträckor med vagn nu. Sträckan vid kyrkan är för kort samt gruset där gör illa henne i fötterna när hon travar.
Öjja tömkörs fortfarande och kommer att tömmköras ytterligare en tid. Rent kunskapsmässigt är hon färdig för vagn men vi tycker inte att hon är tillräckligt avslappnad i alla moment än så vi väntar ett tag till.
Öjja kan starta, stanna och svänga riktigt bra men så fort något rör vid hennes sida hoppar hon undan. Det fungerar inte att sätta vagn då om hon ska bli en trygg barnponny som vi fått i uppgift att fostra.
Därför kommer hon att fortsätta med tömkörningen tills hon tycker att den är tråkig och vi kommer att jobba mer  med promenader, skrämselträning och sidoförfyttningar i lugnt tempo.
Hon är snäll och klok men osäker och det måste vi få bort, så hon litar på att allt vi gör är ofarligt. Det är en klok ponny så det kommer att fixa sig även om det kanske kommer att ta lite tid.
Öjja har under denna tid dessutom både växt på höjden men framför allt har hon byggt muskler och ser nu riktigt snygg ut. Inte alls lika gänglig och "tonårig" som då hon kom. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress