Vickelbyponny

En härlig kvällstur
Idag på kvällen tog vi, Ann och Lovisa, oss en lång tur i kvällssolen tillsammans med Tro och Toka.  Vilken underbar tur det blev. Varmt och vindstilla i skogen utan både mygg och flugor. Kan det bli bättre? Är det dags snart...?
Under dagen idag har Monita fyllt upp sitt juver rejält. Det är stenhårt och stort och det är nu endast spenar som inte är fyllda. 
Monita har just nu ett väldigt underligt beteende. Hon följer nämligen Mille som en skugga. Hon vill t.o.m. beta på samma gräs Tuva som han. Det är väldigt olikt henne. Detta gör att man blir ännu mer övertygad att det snart drar igång. Skulle gissa att spenar fylls inom ett par dar och gör de det , då är det bara timmar kvar till fölningen. 
Allt är förberett
Monitas föl beräknas komma om c:a 3 veckor men då hon fyllt sitt juver rätt rejält på bara ett par dar så tar vi det säkra före det osäkra så ikväll halade vi ligghallen i lösdriften. För fastän de kan föla var som helst i lösdriften så har våra ston valt att föla i ligghallen. 5 föl har fötts hos oss och alla har fötts i lösdriften ligghallen.  Tre av gångerna har vi varit med hela förlossningen,  två gånger har vi missat den med 10-15 minuter.
Vi får se om vi får vara med denna gång.