Vickelbyponny

Tokas första starter avklarade
På fredageftermiddag åkte Malena, Lovisa och Tessy till Gotland med Montró och Måntoka M. Detta skulle bli Tokas allra första start och vi har planerat länge inför denna resa. Planen var att starta henne i två lopp i de lästa klasserna och Montró fick följa med som resesällskap och därför anmälde vi henne i ett lopp också då hon ändå var på plats. Tokas lopp såg bra ut och Tros såg också helt okej ut trots att hon fick starta väldigt långt bak i ett vanligt grundlagslopp. Men, men då hon var felverkad och hade fått ont i sina kotor så var detta första starten efter att hon hade fått behandling och blivit omverkad. Ett lopp i kroppen skulle bli bra inför nästa start.
Då de var på plats sent på natten till lördagen fick de åka till en gård där de fick bo helt själv. Ponnysarn fick gå ut i hagen direkt och var väldigt nöjda med det.
På lördagen startade Toka i lopp 2 och trots två rejäla galopper i början och 1200 m på ren säkerhet, lyckades Toka och Lovisa komma in på en andra plats på en riktigt fin tid. 2.27,1 lyder rekordet på och förhoppningarna steg till andra loppet. I det andra loppen startade de de första 500 m på 2.23 men då bakhästarna började närma sig blev Toka stressad och drog på sig två galopper på kort tid. En sista galopp på upploppet gjorde att hon blev diskad som 4:a efter att ha legat som en klar 3:a. Men både Lovisa, Malena och framför allt Toka var väldigt nöjda ändå med loppet. Det är verkligen lovande inför framtiden.
Mellan Tokas lopp startade Tro och trots alla tillägg och gamla krämpor lyckades hon springa runt och i mål som segrare. Så himla kul. Tiden var kanske inget att skryta med men det räckte ju till seger och då får man vara nöjd. 1.55,1 blev tiden men för att ha varit hal så sent som för bara en vecka sedan så var detta ändå en jättefin prestation.

I detta fina hus har Malena och Lovisa fått bo i helgen

Beteshage med får som grannar

Toka står och spannar in omgivningen innan tävlingarna. Hon är så lik sin pappa, Panter.

Toka i sitt första lopp.

Tro på väg mot seger
Toka diskad i andra loppet men då gick det fort.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress