Vickelbyponny

Äntligen - Tokas första seger

Äntligen fick Toka sätta nosen först. Efter att ha värmt bra (fast med många galopper) så gick hon ut i sitt första lopp urtaggad. Första starten satt perfekt men tyvärr blev det omstart. Lovisa tog det därför lite lugnt i början men rätt snart kunde hon börja köra Toka. Och som hon sprang. Klockrent och helt säker på sig själv pinnade hon på både utanför hästar och emellan. In mot mål var det ingen tvekan om ifall hon skulle vinna eller inte. Hon kände hur säker som helst.

I sitt andra lopp gick hon sabba upp i ledning och höll ledningen ända in på upploppet då hon blev skrämd av någonting på innerplan (troligtvis startbilen som körde där) och fick en kort galopp. Hon ställde sig snabbt men då Ella och Jessica kom upp på utsidan kände sig Lovisa tvungen att gå på Toka direkt och fick därför ytterligare en galopp. Diskad som tvåa. Surt då en dubbelseger var så nära. 
Mellan loppen hade Lovisa även kvalat Linnson. Han var rätt rolig för då Lovisa hade tänkt ge honom ett snällt lopp så tog han chansen och stannade för att vänta in de anta i kvalet. Så det blev bara till att köra på honom ordentligt och då gick han bra igen.
Även Wilma och Malwa var med och tävlade och kom tvåa i ena loppet,slagen med ett huvud efter att ha lett hela loppet igenom. I montéloppet blev de diskade.
 
Tokas segerlopp
 
 
Tokas andra lopp

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress