Vickelbyponny

Monte-SM för Montro

7 startande i monte'-SM! Så synd att inte fler anmäler. Om de 10 snabbaste för i år hade anmält så hade det kunnat bli eTT otroligt tight lopp. Spännande blir det nog ändå då fler hästar kan vinna men om X-Krut är helt frisk från sin skada bör han ändå hållas som favorit. Är han inte helt 100 så är både Fantom och Betsie sugna på en seger skulle jag tro. Montro får försöka kämpa för en placering men även det kommer att vara hårt.

Tyvärr har hon inte varit helt okej sen hon kom hem från Gotland och vi har ännu inte hittat felet. Så jag törs inte tro riktigt på henne i år. Kapaciteten finns men vi får se om hon kanske blommar ut något annat år. Målet för bästa Monte-SM placering ligger något/-ra år framåt i tiden. 
Idag var jag ute och joggade henne och även om hon är pigg och glad är jag inte säker på att hon är helt okej än. Om en stund ska vår equterapeut titta på henne så får vi se vad hon säger.
Håll tummarna alla bloggläsare så vi får henne i ordning till på tisdag. 
Ett bra startspår fick hon i alla fall.

Filmer från helgens tävlingar
Här kommer filmer från helgens lopp.
Först ut var Montró och Lovisa, i Tröst-SM, som gjorde ett superlopp och sög bra sista varvet före mål. De låg 3:a in i kurvan under avancemang men ett felsteg gav en kort galopp och så tappades farten. Hon kom dock in på en 5:e plats på en tid under 1.50 igen. Vilket team!
 
 
Därefter var det dags för Måntuva och Sara som i dag fått äran att hålla i tömmarna då Thilda var på utbildning i Wången.
Loppet var ett Supersprint på endast 1140 m och Tuva hade fått spår 2. En lugn start gav henne en bra position in i första kurvan. Borte långsidan suger hon ifatt ledaren och går ut i andra spår och ligger där och pressar. In i kurvan får även hon en galopp som stoppar upp rejält. Men trots att hon blev passerad av flera hästar springer hon superbra in mot mål och är bara en hals ifrån seger. Segraren klarade sig för att mållinjen var där den var men det var väldigt roligt att se hur sugen Tuva är att vinna samt vilken spurt hon kan göra. Något som hon börjar visa allt oftare. Riktigt snyggt kört av Sara också. En bra tid blev det också även om den är inofficiell: 2.03.
 
Rosett fick ELIT

I söndags åkte Malena och Anna Bergman iväg till Ökna med Rosett och Millie på premiering. 

Väl där fick de visa upp Rosett och sedan ta emot utmärkelsen "Elit"
 Tyvärr fick hon inga omdömen alls, vilket man ska få (dock inga poäng) men de var imponerade över hur många poäng hon lyckats få.  Däremot.gillade inte domaren att det enbart var bruksresultat som gett poängen. Det tycker jag är väldigt synd då jag tycker att användbarhet är något bra inom alla raser.
Men Rosett är vi väldigt stolta över.