Vickelbyponny

Inga föl?
I går ultraljudades Montró. Trots att Göran tyckte att hon kändes dräktig då han kände på henne så kunde han inte hitta något ägg. För säkerhets skull ska vi nu titta lite extra efter om Tro brunstar. Gör hon inte det får vi ta ett nytt ultraljud lite längre fram.
Monita har inte brunstat på hela tiden då hon gått hos Fantom. Därför kollades hon med ultraljud i torsdags och veterinären hittade då två blåsor som antingen var två foster (runt dag 17 - 19) eller två lika stora systor. Idag blev hon ultraljudad igen och veterinären kunde fortfarande inte bestämma sig för om hon var dräktig eller hade systor. Man kan undra varför hon blev ultraljudad idag om hon ändå inte varken kunde se någon förändring på så kort tid eller klämma ena blåsan om det nu skulle vara så att hon är dräktig. Det konstigaste av allt är att Monita alltså inte brunstat på hela tiden och därför inte blivit betäckt heller. Antalet dygn stämmer dock på då Tro skulle ha blivit betäckt och "Tro" hade en lite underlig "brunst"-liknande färg i slidan en vecka efter senaste språnget.
Man börjar nästan undra om de inte har tagit fel på stona vid något tillfälle. Fast det ska inte vara möjligt enligt hingsthållaren.
Rosett är ju också på betäckning men därifrån har vi inte hört nästan någonting. Hon har tydligen varit i brunst för några veckor sedan men vi har ingen aning om hur det ser ut idag om hon brunstat om och om hon ens är betäckt.

Det känns helt galet med årets betäckningar och har vi otur får vi inte ett enda föl till nästa sommar. Känns väldigt tråkigt då vi har lagt ut en väldig massa pengar denna gång på dessa tre betäckningar.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress