Vickelbyponny

Visby och femårsbaggen
Torsdag 10 augusti lastades Måntuva och Måntoka för att åka till Visbys dubbeltrav där de på söndagen skulle starta i femårsbaggen. Vanligtvis är det försök på fredagen men pga för få anmälda blev det final direkt. Resan över till gotland gick bra och båda hästarna verkade ta båtresan med lugn och ro. Vi hade möjlighet att ha hästarna i en hage hos Gerty som nu äger Panter. Det är vi evigt tacksamma för då våra hästar inte tycker om att stå i box en längre tid. 
 
I fredags startade Tuva i ett lopp och Toka fick följa med som sällskap och träna på banan inför hennes start på söndagen. Värmingen kändes okej med Tuva, hon va inte helt hundra i de högre farterna. Loppet såg på pappret helt okej ut men som man vet när det är dubbeltrav är det alltid några hästar som överraskar. Helgen innan hade vi varit på Mantorp med Tuva och där blev hon placerad som 2:a och 3:a på nya rekordet 08.3.
I loppet sprang hon på väldigt bra och jag är så nöjd med henne, hon blev 4:a på 06.5.
 
Lopp 1 på söndagen var femårsbaggen, där Tuva inte alls hade nån chans då det va många bra hästar med. Starten gick och hon sprang på bra trots att hon är lite rädd för vingen och att gå in mellan hästar bakom bilen. Hon travade så himla bra och kämpade på bra, de allra snabbaste drog ivägen men sen hade hon sällskap av en annan häst och kunde på upploppet gå om och bli 7:a på imponerande 01.7 utan en enda galopp. 
 
Till hennes andra lopp kändes hon lite trött, men lyckades ändå bli 3:a på 04.2 med två galopper. 
 
Kort och gott en mycket bra tävlinghelg! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress