Vickelbyponny

Utvärdering 2016 Måntuva
Nu är det nytt år och nya möjligheter och mål ska sättas inför kommande tävlingssäsong, men innan det ska jag sammanfatta tävlingssäsongen som varit. 
 
Jag skrev inte ut mina mål med Tuva här på bloggen, men de mål som jag hade var ett deltagande i både derbyt och sprintermästaren och sen ett rekord under 2.10. Men om man får drömma, så skulle jag gärna se att rekordet va under 2 minuter efter sista start. 
 
Tuva gjorde i början av året två träningstävlingar, en med Sara och så en med mig också. 1 maj gjorde vi vår första start för säsongen och så som hon imponerade, först ett autolopp som 4.a och så kom första segern i voltloppet samma dag och ett nytt rekord på 2.10,4, en sänkning på 5 sekunder. 
Säsongen fortsatte bra, vi gjorde totalt 9 starter tilllsammans vilket resulterade i 3 segrar och i lika många diskningar och ett rekord på 2.09,7 i volt och 2.09,1 i auto. Tävlingssäsongen blev rätt kort för Tuva och det är för att jag inte kan förstå varför Tuva lägger till med galopper i varje lopp, spelar ingen roll om hon är i ledning eller i klunga, jag hoppas att det handlar om mognad och att det blir bättre till denna säsong. 
Vi valde heller inte att anmäla till varken derbyt eller sprintermästaren och det är för att Tuva inte alls tycker om autolopp, voltlopp passar henne mycket bättre. 
 
Men är nöjd över säsongen och hoppas på att denna blir ännu lite bättre. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress