Vickelbyponny

Montro' 3:a på Guldstoet!

Fina, duktiga Montro kom trea idag på Guldstoet med Lovisa i sulkyn, som vanligt. Då det bara var 4 hästar till start blev loppet ganska trist för Tros del. Thyra vann (programenligt), Ronsan gjorde ett kanonlopp i rygg på Thyra men kunde naturligtvis inte göra så mycket mer. Tro öppnade hårt men tappade sugen då hon såg de andra två flyga ifrån henne redan efter 500 m. Därför tog hon det lugnt då hon enkelt kunde hålla fjärde hästen bakom sig. Så de lufsade runt 2100m på tiden 1.51, 3 vilket änå är rätt okej.

Nu har Tro gjort om exakt samma bravader som sin mor,  Monita. Först 5:a på Guldstoet och sen 3:a några år senare i samma lopp.
Tiderna hon springer på är även de lika henna mor. 
Återstår lite andra lopp och placeringar innan hon spöar mamma men hon har tid på sig.

Bröllopskörning på 70 väg

I lördags hade vi en bröllopskörning I Sparreholm. Själva körningen gick bra även om den sista backen innan vi kom fram var så brant att Tro tillslut stannade för hon orkade helt enkelt inte dra den sista biten. Stackars lilla Tro.

Men det var egentligen inte det som gjorde oss upprörda. Det var istället all trafik som passerade oss på vägen mellan fotograferingen och platsen där de skulle stiga av. Själva sträckan gick mest på en liten grusväg men en bit var vi tvungna att köra längs en 70 väg. Det är inget man önskar sig at få göra för trafikanterna är totalt inkompetenta då det gäller körning med djur i trafiken. Längs vägen mötte vi och passerades vi av bilar, motorcyklar, släp, husvagnar och t.o.m. tåg en liten bit ifrån vägen. Tåget är väl inte så mycket att säga om MEN övriga trafikanter.... Hur kan man som bilförare eller motorcyklist få för sig att det är lämpligt att köra om ett djur utan att sänka hastigheten. Inte en enda lättade på gasen utan fler gjorde tvärtom genom att istället hasa lite extra förbi hästekipaget. Vilka dumhuvud dessa förare är! De skulle förmodligen aldrig uppföra sig så i trafiken om en älg gick längs vägen. Det är tur att våra hästar är så trygga.

Guldstoet nästa!!!!

På torsdag nästa vecka är det dags för Tro att starta i Guldstoet för andra gången i sitt liv. Loppet går i Örebro, så det är nära och bra, men tyvärr är det bara 4 anmälda dit. Lite tråkigt är det då det faktiskt är ett mästerskapslopp och det finns en hel del ston som absolut borde vara med där.

Vi hoppas på att Tro kan göra en bra prestation och kanske lyckas nå ett nytt rekord. Då skulle vi vara supernöjda. Men framförallt hoppas vi att hon får visa vilken fin och duktig ponny hon är inför en, förhoppningsvis, stor publik