Vickelbyponny

Detta med hovar

"Inga hovar-ingen häst."  Det talestet har man väl fått höra till leda?  Men det är mer eller mindre sant. Skillnaderna mellan olika hovslagare är enorm. Vissa är dyrare än andra och några är så billiga att man undrar hur de kan överleva alls på sitt yrke.

Självklart vill man ha det så billigt som möjligt och det är inte alltid som dyrt automatiskt betyder att det är det bästa osv.
Men då det gäller hovslagare bör man titta lite på vad man får för pengarna. Några hundralappar mer kan göra att du får en superfin häst och omvänt , spara någon  kronor eller någon hundring och du kan få en häst som inte kan prestera på topp.
Det har vi fått lära oss den hårda vägen.
 För något år sedan slutade den hovslagare vi haft i väldigt många år och vi stod plötsligt utan hovslagare. Vi började leta desperat efter en ny men nästan alla hade fullt och ville inte ta emot fler kunder. Så fick vi tips om en som skodde en hel del. Visserligen inte utbildad men ändå van vid att sko ponnys.
Tyvärr blev vår ponny felverkad vid ett tillfälle vilket medförde att hon blev mer eller mindre dubbelsidigt halt. Självklart kunde hon inte prestera i närheten av sin förmåga. Ut och leta igen och fick den här gången tag i en pensionerad hovslagare som jobbade lite extra som hovslagare. Han var utbildad och allt verkade bra.
Men så av olika anledningar började vi använda oss av ytterligare en annan hovslagare. Mycket välutbildad, svår att anlita och med en kostnad som var mer än dubbelt så mycket som alla de andra tidigare hade tagit betalt. Men nu vet vi vad vi betalar för. Aldrig har hovarna sett bättre ut. Vi är så nöjda och man kan verkligen se skillnad på hur olika hovslagare jobbar, tar betalt och vilka tjänster som ingår i priset. 
Så tveka aldrig att använda dig av en riktigt bra hovslagare. Det blir säkert dyrare men det finns säkert annat man kan dra ner kostnaderna på istället. För hovarna är nog bland det viktigaste att sköta om på en häst.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress