Vickelbyponny

Hästar på kärlekssemester
I måndags lastade Ann och Malena transporten med Rosett och fölis, Millie, som också fick sällskap av shettisen Hedda  och åkte den långa vägen till Mullsjö där båda stona skulle på betäckning.
Vår, Rosett, ska få träffa Luffsen II, en enormt duktig ponnytravare som dessuton är rödskimmel, något som Malena är lite svag för. Vi var med vid ihoppsläppet som gick ganska vilt till då Rosett är väldigt beskyddande och Luffsen var lite väl ivrig att hälsa på sitt nya sto. Men ganska snabbt lugnade det ner sig och vi kunde åka tillbaka efter att ha plockat upp en liten hingst som stod i närheten och som skulle till Eskilstuna. Den lämnade vi sedan vid travbanan på Sundbyholm.
Dagen därpå, på tisdagen, var det då dags för nästa kärleksresa. Nu gick turen till Gotland där Montró och Monita ska få träffa Fantom, årets Elitloppssegrare. Nu behövde inte Malena (som reste ensam) inte åka ända till Gotland utan hingstägaren, Caroline, mötte upp henne vid hamnen och tog dem sedan under båtresan och över till Gotland.
Så nu får vi hoppas på att alla ston blir dräktiga och att vi nästa sommar får tre stycken fina små föl som kan leka tillsammans i hagen. Håll tummarna.


Millie och Rosett i transporten på väg mot Mullsjö

 
Monita och Montró i transporten på väg mot Gotland.
Ponnyridning på midsommar

Som vanligt ställer vi upp med att gå ponny. Denna gång var vi i Torshälla och Eskilstuna Kuriren kom dit och fotade oss. Som vanligt var det mycket folk men allt gick bra.

Dubbeltrav på Sundbyholm
I helgen som var, har det varit dubbeltrav på Sundbyholm. På fredagen hade vi ingen startande men på söndagen startade Lovisa och Montró i ett travlopp och Måntuva M och Thilda startade i två montélopp. Lovisa kvalade dessutom Måntoka M då hon tyvärr hade tre diskningar i rad på de senaste starterna.
På fredagen var det ett monté-SM-test som vi var mest intresserade av. Montró hade ju redan gjort ett kanonlopp på Örebro senast så vi ville inte att hon skulle ta ut sig lika hårt igen utan vi sparar henne till framtida montélopp istället. I SM-testet vann X-Krut enkelt på 1.47,1. Tvåa var Karismas Lilla Tim på 1.51,8 vilket gör Tro till den näst snabbaste i år (än så länge).
På söndagen startade först Thilda och Tuva i det ena montéloppet där de slutade 4:a efter ett lite osäkert lopp från Tuvas sida. Hon gick helt okej och landade på en tid runt 2.20. Dock var hon lite skuttig så Thilda kunde inte gå på henne ordentlig eftersom hon var tvungen att komma i mål odiskad för att slippa omkval och inte få starta i det andra montéloppet.
Därefter var det dags för kval för Toka vilket hon genomförde lugnt och fint i ledningen genom hela loppet. På upploppet fick hon lite press av Jarre, som också kvalade, men även om hon bröt en del och tittade på Jarre när hon sprang, så höll hon traven och kunde bocka för ett godkänt kval.
Sen var de dag för Montró. Som vanligt då hon tävlar numera är det ett fyra hästarslopp (ibland 5 men sällan) där alla springer jättebra och loppet blir hur spännande som helst då alla 4 kommer in på upploppet i en tät klunga och tre hästar på led in i mål. Denna gång lyckades Tro att hänga med riktigt bra i starten och varvet kvar gick Lovisa på henne vilket gjorde att hon kunde ta över ledningen. Tor sprang på riktigt bra och drog t.o.m. ifrån sina konkurrenter på bortre långsidan. In på upploppet ledde hon, fick Dumle utanpå sig som pressade hårt men som hon orkade svara ut. Men sen kom Dallas de sista metrarna och då räckte hon inte till längre. Men en fin 2:a placering blev det i alla fall på en tid under 1.50 igen.
Så var det åter dags för Thilda och Tuva att starta i monté. Efter att ha broddat upp henne och satt på boots samt att Thilda valt en annan sits i detta lopp kom de iväg lite tveksamt men mycket snart började hon plocka hästar. Vid mål första varvet fick hon tyvärr en galopp då hon börjat närma sig ledaren vilket gjorde att hon tappade mycket mark. Men det taggade henne tydligen istället för på bortre långsidan var hon åter igen uppe utanför ledaren för att strax innan kurvan gå upp i ledningen. Nu började vi tro på seger för Tuva. Då plötsligt, mitt i sista kurvan, knappt 300 m kvar, ville hon plötsligt inte springa. Hon bröt ut hårt och Thilda fick kämpa för att Tuva inte skulle vända. Så trist och samtidigt så underligt. De kom i mål som odiskade på en tid på 2.47,1. Hade hon sprungit på samma tid som i loppet innan hade hon varit tvåa i mål. Vi förstår inte riktigt vad som hände men detta få väl analyseras framöver.
 

Jarre i kvalet

Första kurvan i Tros lopp

Fina Tro och duktiga Lovisa

Tro i ledningen före Embla Tess, Dumle och Dallas

Tuva och Thilda i montén

Fina Måntuva M och duktiga Thilda

Hårt i mål mellan Montró och Dumle

Segrade gjorde Dallas, tvåa Montró. Dallas diskades som trea
Prisutdelning. Tid 1.49,7