Vickelbyponny

Rätt fullt

Som ni säkert vet är vi några här i Vickelby som håller på med våra hästar. Självklart blir det en hel del grejer här då men när jag skulle in och tända en utelämna som finns i samma rum som hästkläderna, så var jag tvungen att ta ett stort hopp över alla skor som stog där. Hela 10 par räknade jag till att det stod där. Dags att rensa bland grejerna alltså. 😉


Årets första snabbjobb
I lördags var det dags för träningstävling. Tyvärr var Wilma och hennes familj bortresta så det blev ingen montéstart för Toka denna gång.
Men till start hade vi först Måntoka som efter en startgalopp sprang 8 sekunder under sitt rekord. Ett rekord hon inte varit i närheten av på länge. Men all vinterträning har tydligen gjort sitt och hon var så stabil i traven och hon sprang avslappnat och fint.
Därefter var det Måntuvas och Saras tur. Hon var otroligt galoppig idag men kom ändå in på en tid 4 sekunder över rekordet. Så vi är nöjda med dagens träningstävling i alla fall.
Efter träningstävlingen passade Thilda på att rida lite monté på Tuva. Det var första gången hon fick springa med ryttare på banan. Och hon skötte sig helt okej.