Vickelbyponny

Nu så!

Igår åkte jag bara ut till hästarna för att skruva i brodden. Men idag blev det en tur. Jag red på Monita & fick sällskap av mamma som körde Montro. 

Vi tog en lätt tur på ca 4 km,  det blev ganska mycket jogg eftersom Montro studsade fram som en studsboll så fort vi försökte skritta. Tro låg på rätt rejält under större delen av passet medan Monita höll sig rätt lugn. Men Monita har aldrig tränat i Kjula, vilket gjorde henne lite osäker, sen så har hon inte tränat sen juni så konditionen är inte riktigt på topp.

(null)
Tjocka och lurviga väntar de på att få komma ut & träna.

(null)

Liiite för pigga hästar
Så var det då dags för första passet. Men när jag kom till stallet insåg jag att jag glömt köpa brodd, tänkte att det är så pass varmt och isfritt att det borde gå ändå... Sadlade & tränsade Tro, satte på Totta sele, tömmar & huvudlag för att rida dem i tandem. Hoppade upp på en stollig Tro som studsade på stället. Totta låg på rätt bra i tömmarna samtidigt som Tro taktade, gick i sidled, försökte smita förbi Totta & slog med huvudet. När vi började jogga blev det lite bättre, men efter bara 500 meter blev det isgata. Så jag blev tvungen att sitta av och leda dem av isen & in i skogen. När jag sen skulle hoppa upp igen kunde Totta knappt stå still, Tro snurrade runt, kastade sig framåt eller studsa på bakbenen. I skogen så har vi ett litet varv man kan rida så det blev två varv där, sen vågade jag inte rida mer. Totta låg på som en galning & Tro gjorde allt för att öka tempot och slog med huvudet för att jag skulle släppa efter, vilket resultera i att hon snubblade på allt, minsta lilla trärot. Så vi joggade hem igen för att slippa göra en kullerbytta ihop...
(null)

Redo för vinterträning!
Nu är Monita & Montro redo att köra igång vinterträningen. Idag kom hovslagaren & slog på skor på båda två. Som vanligt fick de beröm över att de är så snälla & trevliga. (null)