Flyttat

(null)

I söndags flyttade Monita & Montró till Kjula. Dels för att det inte ska vara så trångt i hagen & dels för att göra det lättare för mig (Malena) att träna dem. Det är närmre att åka till Kjula & där kan jag få hjälp att passa Tillie (mitt yngsta barn som föddes nu 25/10) undertiden jag tränar hästarna. Det är Pelles föräldrar som bor där och eftersom de är pensionärer så är de nästan alltid hemma.

Planen var att rida första träningspasset redan i tisdags, men när jag kom ut till hästarna så var det isgata på vägarna där ute. Så det var bara att ge hästarna mat, vatten & sen åka hem igen. Men på söndag kommer hovslagaren och slår på den skor & brodd. Självklart så regnade ju snön bort nu idag, men skorna kommer behövas rätt snart ändå.


Nu börjar allvaret även för Qåla

I helgen provade vi ett sele på Qåla och idag satte vi även fast svanskappan och gjorde ordning henne i garaget.  Allt gick jättebra fast hon var lite otålig innan vi kom iväg på vår korta promenad. Men hon sköter sig jättebra. Det är bara lite läskigt att gå genom grindhålet helt ensam men vi tränar på det också. Hon är en fantastisk liten ponny denna lilla fuxfröken. 
 

Då kör vi igen...

I går var det dags att återuppta inkörningen av Maxros M. Hon har fått en ordentlig sommarvila och bör ha mognat något.

Sara och Ann selar henne och så tog vi en kort tur ner mot Ransten. Hon gick på bra men kunde ändå inte låta bli att skutta lite med rumpan. Men på hemvägen gick det riktigt bra. Hon verkar inte ha glömt alltför mycket så om ett par tillfällen till sätter vi nog henne i vagn. 


RSS 2.0