Vickelbyponny

Så kommer det ytterligare en "sneak peek"
Mycket glädjande nyheter.Vi kommer att ha en hingst hos oss på station i sommar!
Vi har under sommaren och hösten letat efter en hingst att ha på station under sommaren.
Och nu har vi fått tag på en. Han kommer tidigt i vår och när allt är klart kommer vi att gå ut med annons på honom.
Att vi gör detta val är flera olika bidragande orsaker. Den allra största är att vi vill ha Monita hemma i fortsättningen då hon inte verkar gilla att handbetäckas. Hon vill uppvaktas och med denna hingst kan vi göra detta. de ska få en hel sommar tillsammans. Och vi kommer även ta emot andra ston om någon är intresserad. Detta är en riktigt fin hingst med en bra stam för både tävlingar och extreriör. Det ska bli sååå roligt att ha en hingst i hagarna igen.
Vi kan i alla fall avslöja att det blir en ljusfux med vit man och svans denna gång.
 
 
 
Vi har fått en hälsning från Mad Max
2004 födde vår allra första uppfödning. En liten shettis som fick namnet Mad Max. Mamma var vår dåvarande tävlingsponny, Madicken Engström och pappa var den berömda shettishingsten Maxmer, segrare av ett flertal stora lopp. Tidigt på morgonen den 15 juli föddes han och Malena fick vara med vid födseln. En pigg liten krabat som snart blev allas lilla kelgris. Han älskade nämliga att pussas.
Som tvååring sålde vi honom till Anette och Felicia Jansson som tävlade honom framgångsrikt i flera år tills Felicia föll för ålderstrecket 2012. Efter ett par år såldes Max vidare till familjen Louise Jons och Michelle Johansson, också tillhörande Romme, som köpte honom under 2014 efter ha ha tävlat honom under ett år innan. 
Michelle fick bra snurr på Max som nu började gå riktigt bra även i trav. Annars har monté varit hans största styrka.
Och så nu i år 2017 såldes han åter igen vidare. denna gång hamnade han i Östersund hos Veronica Sundberg-Book. Där har han fått en ny matte vid namn Nova och han verkar ha det riktigt bra där.
Vi är så glada över att vi har kunnat följa vår lilla uppfödning under alla år och han verkar ha haft riktigt tur för alla hans ägare verkar ha tagit riktigt bra hand om honom. Vi önskar Nova och hennes familj all lycka till med "Lilla Maxen" (som vi kallade honom för) och hoppas de får samma glädje av honom som alla de tidigare ägarna haft av honom. Vi fick lite bilder på Maxen av hans nya familj.
 
 
Tuva och Toka på Valla
Så var det åter dags för tävling för Tuva och Toka. Denna gång var det Thilda som skulle köra båda två och dessutom skulle Tuva åter försöka sig på att gå ett montélopp. Det gick ju sådär sist.
Redan kl 05.30 var Thilda här för att göra i ordning hästarna. Nu har det ju blivit mörkare på morgnarna så det var kolsvart när Thilda gick ut i hagen för att leta efter hästarna. Med enbart lyset från mobilen började letandet och det var inte lätt för nartuligtvis var hästarna knäpptysta och stod och tryckte i ett buskage. Men tillslut så fick hon tag i båda. Denna gång följde Tobbe med som chaufför, på plats skulle Lovisa komma för att hjälpa till md selningar och hästbyten.
Först ut var Tuva i ett travlopp där man handikappades efter antal segrar. På pappret såg loppet rätt tufft ut men Tuva gjorde det hon skulle och kom in på en fjärdeplats efter en superspurt över upploppet, som vanligt numera. Hon var lite lat och loj i början av loppet vilket resulterade i den måttliga tiden: 2.06,3. Ändå klar godkänt då hon pinnade på riktigt bra, speciellt mot slutet av loppet.
Sen var det snabbt in med henne i boxen för att ge sig ut för att värma Toka och direkt efter Tokas värmning var det dags för Tuvas montéstart. Där uppförde hon sig riktigt illa då hon under stora delar av loppet ville vända och springa ut från banan. Thilda fick sitta och hålla i vänster tygel med båda händerna för att hon skulle hålla rätt spår. De kom imål sist av alla på en hygglig tid ändå: 2.14,7 i ett supertufft lopp bland idel montéspecialister. Trots detta sprang ändå Tuva under 2 minuter vid ett flertal tillfällen under loppet viljet gör att man förstår vilka otroliga fartresurser hon sitter inne med men det gör också att man blir otroligt frustrerad över arr hon ska bråka hela tiden i loppen. Om hon bara kunde ta och koncentrera sig på att springa så skulle hon kunna bli minst lika grym i monté som hennes pappa, mamma och mormor. Men vi får försöka hitta på något under vintern så hon sköter sig i monté till nästa år.
Snabbt in för byta till Tokas lopp. Och Toka var dagens glädjerus. Förrutom en rejäl stoppgalopp i början sprang Toka på riktigt bra och skötte sig utmärkt. Hon kom in som 5:a på sin näst snabbaste tid: 2.20,1. Duktiga lilla Toka. Hon kan verkligen om hon bara vill. Lite utrustningsändring kanske också hjälpte till men hur som helst är vi supernöjda med hennes insats.
 
 
OBS! Gamla bilder