Vickelbyponny

Myran på premiering
Idag var Myran på premiering i Gånarp tillsammans med fodervärden, Amanda Frick.
Myran skötte sig utmärkt hela dagen och förhoppningarna om ett avelsdiplom var stora. Hon har ju var enda år, från det han föddes, fått guld på utställningar. 40 poäng som föl, 41 poäng som 1-åring, 40 poäng som 2-åring. Dessutom har alltid gått etta i ringen varenda gång på alla utställningar, gått som 4:a i BIS-ringen som 1-åring, och blivit bästa ungponny som 2-åring och tilldelats Lina Gårds vandringspris som tilldelas bästa 2-åriga sto under året till Mälarrussmedlem. Så ni förstår var förväntningarna låg.
Så visades hon upp och tyvärr är hon inne i en växtperiod just nu men sånt brukar domarna ha överseende med. Myran skötte sig som sagt utmärkt och lyckdes visa upp en fantasktiskt fin trav. Så kom poängen: 39!!!!
Skit! SÅÅÅÅ NÄRA!  Hon fick kritik för sitt toppiga kors (som för dagen var mer toppigt än det brukar vara) men för övrigt var allt bra. Tyvärr fick hon inte den extra poäng som Amanda tyckte hon skulle få för sin fina trav. Men, men.
Så är det. Vi får hoppas hon fixar till 40 poäng på någon utställning framöver.så kan hon ändå få sitt GI då hon får sitt första föl. Eller så får hon börja springa utav sjutton som sin allra största syster har gjort.
Hon är väldigt lik sin mor i kroppen på så sätt att det toppiga korset syns bättre då hon är smal. Och Amanda har henne i ett fint tävlingshull. Något vi får tänka på inför någon framtida utställning.
Framtill liknar hon mer sin far, den otroligt vackra Marlon S, som tyvärr inte finns vid liv längre.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress