Vickelbyponny

Ted och Umil har tävlat igen
Tidigt på lördagsmorgonen hämtade vi Mille i hagen och åkte sedan till Köping för att starta i en shettistävling anordnad av Shetland Nord. Det var Ann, Malena och ryttaren Ted som satt i bilen denna morgon. Ted var oerhört taggad och pratade hela vägen om hur roligt det skulle bli att få tävla Umil igen. Och hur bra det skulle gå dessutom. Ha-ha!
Vi kom fram helt perfekt i tid. Två minuter innan genomgången av agilitybanan skulle starta. Malena och Ted gick banan tillsammans medans Ann skrev på hästägarförsäkran. Vi, från Stuteri Tusen, sponsrade även tävlingen med dels lite pengar, dels priser bl.a. en mugg full med godis.
Så var det då dags. Ted och Mille körde igenom agilitybanan i ett rasande tempo (det var bara då Mille skulle gå in i en rockring med båda benen som det tog lite tid) och så var den första ClearRound-rundan spikad. Rosett direkt alltså.
Efter en kort vila var det så dags för precissionsbanan. Den var väldigt komplicerad denna gång men Ted var ovanligt koncentrerad (större delen av banan. Det var bara på slutet som han började prata med publiken. - Något han har för vana att göra. Fniss!) och även där blev det en snabb runda med en ny rosett som pris. Superduktiga Ted och Mille!
Därefter skulle det bli en paus för lunch så vi ställde in Mille i transporten en stund för att gå och äta lite. Ted åt TVÅ korvar med bröd och en juice. Vi vuxna tog varsin hamburgare och en läsk.
Efter lunchen fanns lite tid över innan nästa start så då passade Ted på att rida lite på trähästarna som stod utanför fiket.
Så var det så dags för sista tävlingsinsatsen för dagen. Hoppning 10 cm!!! Ted var såååå laddad och väl inne på banan ställde han sig i lätt hoppsits och så bar det iväg. Mille och Ted hoppade alla hinder utan några som helst problem och fick därmed dagens tredje rosett. Efter det fick han dessutom välja ut ett pris bland alla priser på prisbordet. Det blev ett paket med kritor där kritorna var formade som dinosaurius. Lyckan var total.
Det var en nöjd kille som somnade i bilen på väg hem och Mille blev riktigt nöjd när han åter fick gå i hagen och beta bland sina kompisar.
 
 
Vårt sponsorpris vanns av Wilma Smederöd, som bloggat här tidigare.
 
 Full koncentration på precissionsbanan. Malena visar vägen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress