Vickelbyponny

Nu är det äntligen vår
Ett säkert vårtecken brukar vara blommor så som tussilago och blåsippor,  men här är det säkraste vårtecken alla solande och sovande hästar.

Ridtur på Malton
Nu har både Sara & Thilda fått rida Malton, så nu kände jag att jag oxå ville testa honom. Sagt och gjort, efter att ha skrapat av ett ton päls sadlade jag & så stack vi iväg. Just nu är jag väldigt trött på att bara rida/köra på grusvägen, jag vill ut i skogen. Så vi red upp i skogen bakom Ingespjutastallet längs en stig som kallades för "hoppstigen" av den enkla anledningen att vi byggde hinder där när vi var små. Det är säkert 20 år sedan vi gjorde iordning där & förmodligen runt 15 år sedan någon red där regelbundet. Så tyvärr har det vuxit igen rejält på vissa ställen, fler träd har fällts, varav flertalet inte är hopp-bara. Men några hinder fanns kvar, så vi passade på att hoppa över några stockar och ett par diken & tog sedan en rejäl galopp runt på golfbanans fält (den är nedlagd & igenvuxen). 

Härligt att få komma ut på en riktig mys-bus-tur!

När vi kom tillbaka kom Tessy springandes och ville absolut rida hon oxå, så Malton fick gå en liten sväng med henne på ryggen.

(null)

(null)

(null) (null)

Årets första banjobb - check!
I söndags tog vi med Tuva, Toka & Tro till banan för att köra årets första banjobb. Montro har inte ens sett travbanan sen Monté SM (början av sept), Tuva & Toka har inte varit på banan sen oktober. Så det var tre VÄLDIGT laddade hästar som for ut på banan. De var otroligt pigga & låg på rejält alla 3. Efter 5 bakvarv hade de lugnat sig något, men när vi vände upp så verkade alla krafter komma tillbaka.
 
Vi körde först ett heat i Tokas tempo för att sedan skritta lite & avsluta med ett jobb i Tuvas tempo där Tro sen fick dra på själv sista biten. 
 
Det var lite blandade resultat med (som sagt) övertaggade, vinterskodda hästar på en väldigt lös bana.
 
(null)
(arkivbild).