Vickelbyponny

Nu är alla på bete
P.g.a. bristen på grovfoder i år blev det ett tidig betessläpp i år. 
Monita och Malton släpptes i sommarstuguhagen i onsdags och samma dag släpptes Maxros, Millie, Umil, Qåla och Rosett i ladugårdshagen.
Inga större jubelskutt utan alla dök ner i gräset direkt.
Idag, söndag, flyttades Tuva, Toka och Tro från Kjula och släptes på bete I Kents hage. Så nu är alla på hemmaplan igen och betessäsongen har börjat.


Nu är det äntligen vår
Ett säkert vårtecken brukar vara blommor så som tussilago och blåsippor,  men här är det säkraste vårtecken alla solande och sovande hästar.

Ridtur på Malton
Nu har både Sara & Thilda fått rida Malton, så nu kände jag att jag oxå ville testa honom. Sagt och gjort, efter att ha skrapat av ett ton päls sadlade jag & så stack vi iväg. Just nu är jag väldigt trött på att bara rida/köra på grusvägen, jag vill ut i skogen. Så vi red upp i skogen bakom Ingespjutastallet längs en stig som kallades för "hoppstigen" av den enkla anledningen att vi byggde hinder där när vi var små. Det är säkert 20 år sedan vi gjorde iordning där & förmodligen runt 15 år sedan någon red där regelbundet. Så tyvärr har det vuxit igen rejält på vissa ställen, fler träd har fällts, varav flertalet inte är hopp-bara. Men några hinder fanns kvar, så vi passade på att hoppa över några stockar och ett par diken & tog sedan en rejäl galopp runt på golfbanans fält (den är nedlagd & igenvuxen). 

Härligt att få komma ut på en riktig mys-bus-tur!

När vi kom tillbaka kom Tessy springandes och ville absolut rida hon oxå, så Malton fick gå en liten sväng med henne på ryggen.

(null)

(null)

(null) (null)