Vickelbyponny

Tävlingar på Sundbyholm i lördags
I helgen har det tävlats en del.
Redan i första loppet på Sundbyholm startade Måntoka och Sara samt Måntuva och Thilda i 6-årschampionatet. 
Toka och Sara startade på andra volten och drog iväg på en gång i ett rasande tempo och innan första varvet var hon ifatt hästen som startade 40 m framför. De båda hade dragit ifrån rejält från de som 100 m bakom Toka. Tuva och Thilda var snabbt om dessa trots att hon startade 60 m ytterligare längre bak.
Efter ett varv var Toka uppe i ledningen och drog ifrån. Då fick hon en galopp i ingången av stallbakskurvan och tappade därmed ledningen. Men hon fortsatte springa bra men fick sedan ytterligare en galopp då hon blev passerad av några snabba bakhästar. Men sen höll hon farten ända in i mål och landade på tiden 2.18,3. Ett riktigt fint lopp av henne. Tuva och Thilda kämpade sig upp på en tredjeplats och låg som klara treor in i sista kurvan där hon slår på en galopp och tappar placeringen och blir 4:a på tiden 2.05,8.
6 årschampionatet
 
Sen var det dags för Malton att kvala. Denna olycksdrabbade ponny skötte sig utmärkt och kunde säkert komma in på en tid under kvaltiden med marginal. Han sprang på 2.32,8 vilket är 5 sekunder under hans rekord. Härligt!
Maltons kval:
 
Bara ett par lopp emellan så var det dags för Thilda att rida monté på Tyko Z. En ponny från Jägersro som hon fått äran att rida en gång tidigare på Mantorp. Tyko rids helt annorlunda mot hur Tro rids så det är en utmaning för Thilda. Men hon fixar det, naturligtvis, och efter ett lite tveksamt första varv med två galopper lyckas Thilda få fart på Tyko och han plockar ponny efter ponny och gör ett kanonbra slutvarv och blir två i loppet. Tiden blev 1.53,2 och Thild får därmed rida honom på Monté-SM vilket vi naturligtvis tycker är jätteroligt då Montró tyvärr inte kan starta där i år pga skada. Roligt också att någon annan vågar använda henne då hon är en mycket duktig montéryttare som egentligen borde få uppsittningar i varenda montélopp. Nu håller vi tummarna för att det går bra på Gävle för dessa två.
Monté-SM-test:
 
Sist ut för dagen var Milton, som gick ut i sitt allra första lopp, ett maidenlopp, och han kom in på en tid på 2.55,0. Han blev sist i lopet men nu är han i alla fall igång med travet. 
Miltons lopp:
 

Sara och Måntoka M

Thilda och Måntuva M

Thilda och Tyko Z

Thilda och Tyko Z 2:a bredvis segraren X-Krut och Jonna Jacobsson och ägaren Johanna Zetterqvist.
 Malton och Thilda i kvalet
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress