Vickelbyponny

Året som gått
Året börjar gå mot sitt slut och jag tänkte skriva en kort sammanfattning av det gångna året.
Året började med att Tuva, Toka och Tro flyttade till Kjula för att kunna träna bättre då vägarna där är mer anpassade till travkörning. I år hade Thilda och Sara Måntoka på foder då Lovisa fallit för åldersstrecket. 
Vi började tävla i maj och ingen av hästarna visade några större framgångar under säsongen. Därför betäcktes alla under sommaren. 
Vi hade lånat över Malton på station i år men fick inga ston till honom.
Rosett fick en liten hingst efter Lufsen.  Han visade sig bli konstantskimmel. 
Monmyra har haft ett riktigt fint år med placeringar i nästan alla lopp. En seger klämde hon till med också och har numera rekordet 2.14. Hon blir kvar hos Amanda även nästa år.
Maxros och Qåla är också utlånade under nästa år.
Vi tar väl enpresentation av de som går här hemma:
TEJAS MONITA:
 Hon betäcktes och gick hela sommaren med Malton men blev tyvärr inte dräktig. Hela hennes livmoder är full av cystor. Jättetråkigt. Annars mår hon bra och går några kortare rundor lite då och då.
MONTRO':
Hon gjorde 3 montéstarter i år med 1 seger och två andraplatser som resultat.  Men något var fel. Det syntes på hela henne. Det visade sig att hon hade Borelia och ett inflamerat bakknä. Medicin och behandling och sen skickades hon på betäckning hos Fazit. Hon är dräktig och beräknas föla runt midsommar.
TUSENS MÅNTUVA M:
Tuva gjorde endast 7 starter i år med en andraplats och en tid på 2.04 som bäst. Det var många galopper som förstörde i loppen. En 4:e plats i 6 år championatet. Hon är betäckt med Manicken och väntas föla i slutet av juli.
TUSENS MÅNTOKA M
Vår lilla olyckskorp. Hon gjorde 11 starter i år med en andraplats och med ett nytt rekord på 2.16. Hennes rad ser mycket sämre än den egentligen är men även här ställde galopperna till det för henne i loppen. Hon är också betäckt med Manicken och förväntas föla i månadsskiftet juni-juli.
UMIL
Gamlingen i gänget som fyller 30 år 2019. Han mår bra och rids ofta av barnen Ted och Tessy vilket han tycker räcker gott. Annars leker han mest med unghästarna och fölen. Det är något han verkligen gillar.
GLÄNGTANS ROSETT:
I somras fick hon ett hingst föl efter Lufsen II och nu väntar hon föl med Golda Apache. Hon beräknas föla i början av juni.
TUSENS MILLIE M
Millie har tyvärr vuxit långt mer än vad man kan förvänta sig av den stammen. Redan på sin 1 årsdag mättes hon till 108 cm och i augusti mättes hon till 114 cm. Hon är en underbart snäll ponny så det är jättesynd att hon växt över. Nu hoppas vi istället att hon fortsätter växa ytterligare några centimetrar så hon kan tävlas mot B-ponnyer. Underbar barnponny kommer hon dock kunna bli i vilket fall.
TUSENS LEGO M:
Vår egen lilla hingst. Kaxig och nyfiken som få. Till Malenas förtjusning är han konstantskimmel vilket gör att han kommer att få stanna hos oss och som det ser ut nu kommer han bli Teds ponny.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress