Vickelbyponny

Den där.Maxi
Idag skulle vi tömköra Maxi utan ledare för första gången. Samtidigt skulle vi passa på att ta med Qåla på promenad med träns så hon vänjer sig och blir lugnare i munnen. Tömkörning av Maxi gick oväntat bra och Qåla skötte sig exemplariskt. När vi kom hem släppte vi ut Qåla i hagen direkt medan Sara tog med sig Maxi in i garaget för att sela av. Allt var frid och fröjd...tills hon skulle lämna garaget. Då växte hon fast i golvet. Hur än Sara drog, tryckte eller lockade, så ville hon absolut inte röra sig. Hon är rolig den där damen. Det gäller att få henne fokuserad på rätt saker annars är hon otroligt envis. Tillslut lyckades vi ändå få henne att gå mot hagen men det blev många stopp längs den korta vägen innan hon var innanför stängslet igen.
 
 
 

</div
Ridtur
Idag blev det en ridtur på Montro. Vi red "varvet runt", mestadels i trav, men galopperade lite mellan varven. Jag var noga med vilket galopp hon fattade och såg till att det blev varannan gång höger & varannan vänster. Men hon ville inte gärna ta vänstergaloppen, så där fick jag göra ett antal fattningar för att hon skulle ta rätt. 

Det var otroligt halt idag, rena blankisen på vägarna! Det känns lite obehagligt att rida då tycker jag, trots att jag VET att hon är rejält broddad. Det känns mycket bättre att köra då, men idag hade vi (jag) bestämt att det skulle ridas, så det gjorde vi.

Tyvärr inga bilder...
Sällskap
Idag var det inte riktigt lika kallt som det har varit sön-mån, så vi passade på att träna idag. Jag fick sällskap av Sara som körde Tuva, jag körde Tro & hade Toka på släp.

Vi joggade 6 km i friskt tempo & det var tre pigga & glada ponnyer som fick komma ut & träna.
(null)